AK Parti Van milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van’da 3 yıl önce hizmete açılan Sporcu Fabrikası’nın on binlerce gence ulaştığını belirterek, kentte spor kültürünün her geçen gün güçlendiğini söyledi.Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen tesisin, gençleri spora yönlendirmede önemli bir rol üstlendiğini ifade eden Türkmenoğlu, merkezin hem fiziksel hem de zihinsel gelişime katkı sunduğunu vurguladı.

Her branşta eğitim imkânı

Van’ın İpekyolu ilçesinde faaliyet gösteren Sporcu Fabrikası’nda judo, boks, güreş, masa tenisi, tekvando, cimnastik, voleybol, basketbol ve dart gibi birçok branşta eğitim veriliyor. Alanında uzman antrenörler eşliğinde yürütülen çalışmalarla gençler hem teorik hem de uygulamalı olarak yetiştiriliyor.

44 bin genç spora kazandırıldı

Türkmenoğlu, son 3 yılda 44 bin 812 gencin Sporcu Fabrikası’ndan faydalandığını belirterek, son 10 yılda ise 141 bin öğrencinin sportif faaliyetlere katıldığını, 96 bin lisanslı sporcu yetiştirildiğini ve 58 milli sporcunun uluslararası başarı elde ettiğini açıkladı.

“Milli forma hedefiyle çalışıyorlar”

Gençlerin modern tesislerde büyük hedeflere hazırlandığını dile getiren Türkmenoğlu, milli forma hayaliyle çalışan sporcuların disiplinli bir şekilde antrenmanlarını sürdürdüğünü ifade etti.

5 milyar liralık yatırım

Van’da gençlik ve spor alanında son yıllarda yaklaşık 5 milyar TL’lik yatırım yapıldığını kaydeden Türkmenoğlu, bu yatırımların gençlerin geleceğine önemli katkılar sunduğunu söyledi. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gençlere yönelik projelerin artarak devam ettiğini belirtti.

Van’da Yazın En Çok İlgi Gören Noktalarından Biri Oldu!
Van’da Yazın En Çok İlgi Gören Noktalarından Biri Oldu!
İçeriği Görüntüle

“Gelecek gençlerle inşa edilecek”

Türkmenoğlu, gençlerin azmi ve enerjisinin geleceğe dair umut verdiğini belirterek, spor yatırımlarının bu süreçte kritik bir rol oynadığını vurguladı.

Muhabir: MEHMET HALİL ARSLAN