9 Mayıs 2026 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile birçok kamu kurumunda önemli görev değişiklikleri yapıldı. Kararlar kapsamında özellikle Türkiye İstatistik Kurumu ve Sermaye Piyasası Kurulu yönetimindeki değişiklikler dikkat çekti.
Yayımlanan karara göre, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı Erhan Çetinkaya görevden alındı. Çetinkaya’nın yerine Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Arabacı atandı.

Öte yandan Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı görevini yürüten İbrahim Ömer Gönül de görevden alındı. Kurul başkanlığına İkinci Başkan Mahmut Sütcü getirildi. Kurulun ikinci başkanlığına Ahmet Aksu, üyeliğine ise Yusuf Sümbül atandı.
Kararname kapsamında Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu Başkanlığı görevine İbrahim Ömer Gönül atanırken, kurul üyeliğine Abdi Serdar Üstün Salih getirildi.
Ayrıca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevine Yusuf Emre Akgündüz atanırken, Milli Savunma Bakanlığı Tedarik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Avcı görevden alındı. Bu göreve ise Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Kaymakamı Zikrullah Erdoğan getirildi.




