Trabzon’da Amedspor forması giydiği gerekçesiyle saldırıya uğradığını belirten Diyarbakırlı Emine Ömür, olayın ardından ilk kez kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Ömür, yaşadığı olayın yalnızca kendisini değil, çocuklarını da etkilediğini söyledi.
Amedspor ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşma öncesinde ailesiyle birlikte Trabzon’a giden Emine Ömür, kentte Amedspor forması giydiği gerekçesiyle bazı kişilerin sözlü ve fiziki müdahalesine maruz kaldığını öne sürdü.
Olayın ardından sosyal medyada farklı iddialar gündeme gelirken, Ömür uzun süre sessiz kaldı. Aradan geçen yaklaşık 20 günün ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla yaşadıklarını kendi ifadeleriyle anlattı.


“Bir forma yüzünden bunları yaşadık”


Diyarbakırlı ve Kürt olduğunu belirten Ömür, Amedspor’a ve memleketine olan bağlılığının saldırının gerekçesi haline getirildiğini söyledi.
Yaşadığı anların kendisi için oldukça ağır olduğunu belirten Ömür, çocuklarının ve eşinin yanında aşağılayıcı sözlere maruz kaldığını ifade etti.
Ömür, yaşadıklarını anlatırken, bir futbol takımının formasının üzerinden kendisine yönelik ağır ifadeler kullanıldığını ve üzerindeki formayı çıkarmasının istendiğini söyledi.


“Trabzon’un tamamını suçlamıyorum”

Ömür, yaşadığı olay nedeniyle Trabzon’daki herkesin aynı şekilde değerlendirilmemesi gerektiğini özellikle vurguladı.
Ailesiyle birlikte kentte uzun süre vakit geçirdiklerini belirten Ömür, birçok Trabzonludan olumlu yaklaşım gördüklerini söyledi.
Ömür, yaşananların kentteki tüm insanlara mal edilmemesi gerektiğini belirterek, “Trabzon’u gezdik, yemek yedik, insanlarla karşılaştık. Herkes aynı değil. Ancak yaşadığımız olay bizim için çok ağırdı” ifadelerini kullandı.


Sosyal medyadaki iddialara yanıt verdi


Olayın ardından kendisi ve ailesi hakkında sosyal medyada çeşitli yorumların yapıldığını aktaran Ömür, yaşadıklarını gündeme getirerek sosyal medyada tanınma amacı taşıdığı yönündeki iddiaları kabul etmedi.
Ailesinin uzun süredir sosyal medya kullanmadığını belirten Ömür, olayın kendilerinin isteği dışında gündeme geldiğini söyledi.
Ömür ayrıca eşiyle ilgili sosyal medyada ortaya atılan bazı iddiaların da gerçeği yansıtmadığını belirterek, eşinin Galatasaray taraftarı olduğunu ve olay sırasında üzerinde Beşiktaş forması bulunmadığını ifade etti.

El freni çekilmeyen araç iş yerine girdi!
El freni çekilmeyen araç iş yerine girdi!
İçeriği Görüntüle


“Çocuklarım Trabzon’un adını duyunca ürperiyor”

Yaşanan olayın kendisi açısından en ağır taraflarından birinin çocuklarının üzerindeki etkisi olduğunu anlatan Ömür, ailesinin Karadeniz’e ilk kez birlikte gittiğini söyledi.
Çocuklarının Trabzon gezisi öncesinde bölgeyi görmek için büyük heyecan yaşadığını belirten Ömür, olayın ardından bu durumun tamamen değiştiğini ifade etti.
Ömür, çocuklarının Trabzon ismini duyduğunda yaşananları hatırladığını belirterek, “Çocuklarım çok hevesliydi. Karadeniz’e ilk defa gittiler. Artık Trabzon’un lafını duyunca bile ürperiyorlar, kötü oluyorlar. Keşke bunlar hiç yaşanmasaydı” dedi.
“Kürdü, Türkü, Alevisi, Lazı demeden insanları seviyoruz”
Ailesinin farklı kimliklere karşı ayrım yapmadan yaklaşan bir yapıya sahip olduğunu belirten Ömür, yaşadığı olayın kendisinde derin bir kırgınlık oluşturduğunu söyledi.
Ömür, “Gezmeyi, yemeyi, içmeyi, eğlenmeyi seven bir aileyiz. İnsanları seviyoruz. Kürdü, Türkü, Alevisi, Lazı demeden insanlara yaklaşırız. Ama ne yazık ki bu olayda ırkçılığa maruz kaldığımı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Muhabir: SELİM TEKİN