Vanspor'da, Yenitürk dönemi sürecek

TFF 2. Futbol Ligi Takımı Vanspor, olağan kongreye giderek yeni yönetimini oluşturdu. Mevcut Başkan Servet Yenitürk aday olmamasına rağmen, yeni bir yönetim oluşmadığı için başkanlığını sürdürecek. Başkan Adayı Murat Çevik, mali rapora itiraz ederek, salonu terk ederken, Başkan Adayı Turgut Lenk’in listesi tüzük gereği eksik olduğu için kabul edilmedi. Divan heyeti, kanunlar gereği yeni bir yönetim belirlenemediği için, mevcut yönetimin devam etmesini kararlaştırdı.

Vanspor'da, Yenitürk dönemi sürecek

   Vanspor’un 8 Ağustos Cumartesi günü yapılması planlanan, ancak çoğunluk sağlanamadığı için bir hafta sonraya ertelenen olağan kongresi yapıldı.

   Van Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan kongre, açılış ve yoklama sonrası divan heyetinin seçilmesi ile sürdü. Önerge üzerine, Divan Başkanlığına Yalçın Özdemir, üyeliklere ise Süleyman Can ve Deniz Gül seçildi.

   Ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yönetim kurulu raporu yönetim kurulu üyesi Fahri Baştürk tarafından okundu.

   Baştürk, Vanspor’un geçmişte büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek, “Vanspor’un başına geldiğimiz süreçte takım özellikle maddi ve manevi büyük sorunlar yaşıyordu. Hem ekonomik anlamda borçları ödedik, hem de kentin spor alt yapısında yenilikler oluşturmak için gayret gösterdik. Yıllardır üçüncü ligde mücadele eden takımı 2018-2019 sezonunda bir üst lige çıkardık. Bu başarıda emeği geçenlere ve bizlere her türlü desteği sunanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

   Yönetim kurulu raporunun oy birliği ile kabul edilmesinin ardından, mali raporun okunmasına geçildi.

   Söz konusu yönetimin görev aldığı dönemlerde bankalardaki mevcut paralar, harcanan ve gelir rakamları tek tek okundu. Raporda kulübe yapılan bağışlar ve kampanyalarda elde edilen gelirler okundu.

   Söz konusu raporun onayının ardından, seçimlere gidilmesi kararlaştırıldı.

   Ancak seçimlere gidilmeden önce Başkan Adayı Murat Çevik söz alarak, itirazları olduklarını belirterek, divan heyetine bir yazı sundu.

   Ancak Divan Başkanı Yalçın Özdemir, prosedürü uygulamak zorunda kaldıklarını ve ilgili maddeye geçmek zorunda kaldıklarını belirtti.

   Tekrar oturduğu yerden söz alan Başkan Adayı Murat Çevik, hesap kitaplarda sıkıntılar olduğunu belirterek, konuşmak istediğini dile getirdi. Divan Başkanı Yalçın Özdemir ise şu anda mali raporu derleyecek, inceleyecek bir merci olmadıklarını, ancak seçimlerin ardından, dilek ve temenni bölümünde söz hakkı alabileceğini vurguladı. Vanspor Delegesi olan Osman Sevinç de divan heyetine itiraz ederek, Murat Çevik’in konuşturulmak istenmemesinin yanlış olduğunu söyledi. Tartışmaların uzaması üzerine, Çevik ve beraberindekiler salonu terk etti.

   Ardından adaylık için listeler istendi.

   Başkan Adayı Turgut Lenk kendi listesini sundu. Bu listede bazı eksiklikler olduğu, asil listenin 15, yedek üyenin 5 kişiden oluşması gerektiği, aday olan isimlerin de Vanspor üyesi olması gerektiği uyarıları yapıldı. Yine denetim ve disiplin kurulu üyeliklerinde de eksiklikler olduğu hatırlatıldı. Düzeltme için kendisine zaman tanındı. Ama listedeki eksiklikler giderilmeyince divan heyeti bu listeyi kabul etmedi. Tüzük gereği mevcut yönetimin devam etmesi kararlaştırıldı.

Daha sonra söz alan Mevcut Başkan Servet Yenitürk, Başkan Adayı Murat Çevik’in 20 gündür Van basınını, Vanspor camiasını boş yere oyaladıklarını ifade etti.

 

“MURAT ÇEVİK ŞOVMENLİK YAPMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY YAPMADI”

    Pandemi sürecinden dolayı kongrenin ertelenmemesi için büyük çaba sarf ettiklerini söyleyen Mevcut Başkan Servet Yenitürk, tüzük gereği, dernekler masası gereği ne gerekiyorsa yapmaya çalıştıklarını dile getirdi. Başkan Adayı Murat Çevik’in şovmenlik yaptığını, iftiradan başka bir şey yapmadığını söyleyen Yenitürk, “Aday olan arkadaş çıkar listesini sunar ve seçimde görev alır. Ama çıkıp şovmenlik yapıyor, iftira atıyor. 20 gündür Vanspor üstünden şov yapıyorsun. Basının gözü önünde bu kongre yapıldı. Her şey şeffaf olsun diye Murat Çevik arkadaşımıza her şeyi göndermişiz. Delege listesinden, telefon numaralarına kadar. Dün akşam bizi aramış ve yönetimini oluşturamadığını söylemiştir. Kongreden önce listesini oluşturmalıydı. Kimse diyemez ki ‘Ben Vanspor’a gittim, üye olamadım’. Ben Vanspor’a Murat Çevik’in samimi olarak aday olduğuna inanmadığımı belirtmiştim. Bugün haklı çıktım. Değerli arkadaşlar, İstanbul’da Federasyonun Başkan Yardımcısı olan biri önce oradaki binanın sorunlarını gidermeli. Bu arkadaşımız geldiği günden beri bizi karalama peşindedir” diye konuştu.

 

“KİMSE BİZİ HAKSIZ YERE SUÇLAYAMAZ”

   Kendisinin şimdiye dek hiçbir adayı kötülemediğini anlatan Yenitürk, “Ben aday olmadım ve aday arkadaşlarımın hiçbirini de kötülemedim. Sağolsun Turgut Lenk listesini sundu, ama olmadı. Bugün geldi divana listesini sundu, divan tüzük gereği kabul etmedi. Teşekkür etti, listesini alıp geri çekildi. Ben kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

   Vanspor’un 15 yıllık sürecinde en başarılı iki sezonu yaşadığını söyleyen Yenitürk, “Önceki sezon TFF 2. Ligi’ne yükseldik. Geçtiğimiz sezon da yine başarılı bir performans gösterdik. Ancak birileri çıkıp bizleri karalamaya, iftira atmaya çalışıyor. Kimse bizi haksız yere suçlayamaz. İnşallah yakın süreçte başarılı işler yapmak için gayret göstereceğiz. Ben bir kez daha ciddi olarak aday olan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ama Van’ı karıştırmaya gelenlere de ‘Yazıklar olsun’ diyorum” ifadelerini kullandı.

   Vanspor’un yeni durumu ve süreçle ilgili Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, milletvekilleri ve kentin tüm dinamikleri ile bir araya geleceklerini söyleyen Yenitürk, başarı için çaba göstereceklerini belirtti.

Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2020, 22:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER