Seçimlere yaklaşırken

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı, 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde beklenen heyecan yok.

Seçimlere bir ay gibi bir süre kalmışken siyasi partilerin aday listeleri kesinleşti.

Yüksek Seçim Kurulu'na milletvekili listeleri teslim edildi. Bundan sonra siyasi partilerin çalışması ve seçim beyannameleri oy oranlarını az da olsa etkileyecek.

Son yıllarda siyasi partilere oy veren kesimlerin kulvar değiştirdiği görülüyor.

Bu durum, milletvekili adaylarında da ortaya çıktı. Siyasi parti milletvekili adaylarına baktığımızda, birçok ismin, bir önceki dönemlerde farklı partilerden olduğu görülüyor.

Van'daki milletvekili adaylarına bakıldığında ise tanıdık isimler göze çarpıyor.

Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki iktidar partisinin milletvekili aday listesinde; Burhan Kayatürk, Kayhan Türkmenoğlu, Abdulahat Arvas, Azad Kartal, Selma Biçek, Muhammed Çalağan, Ömer Faruk Karakurt ve Affan Orhan yer alıyor.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğindeki Cumhuriyet Halk Partisi'nin Van Milletvekili aday listesinde; Seracettin Bedirhanoğlu, Ercan Çiçek, Aziz Örek, Muhlis Orhan, Meral Ayhan, Nurten Taş, Süleyman Kuşman ve Mehmet Kaval yer alıyor.

HDP ise, Yeşil Sol Parti çatısı altında seçimlere gidiyor. YSP'nin Van Milletvekili aday listesinde ise; Pervin Buldan, Zülküf Uçar, Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Sinan Çiftyürek, Gülderen Varli, Mahmut Dinsar, Havin Kiye ve Taylan Ertaş yer aldı.

Cumhur İttifakı'nın ortağı olan MHP'nin Van listesinde; Yahya Cancan, Ayhan Kahraman, Fatih Şahin, Abdulselam Arvas, Sunullah Keleş, Abdulhakan Üçdal, Abdulaziz Gülbay ve Serpil Taşkıran aday olarak kendilerine yer buldu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini söyleyen ve Cumhur İttifakı'nda yer alan Yeniden Refah Partisi'nin Van Milletvekili aday listesinde; Kamil Yavuzer, Yakup Demir, Ali Şahin, Mehmet Şahin, Aydın Çiçek, Murat Ergin ve İzzet Başkurt yer aldı.

Cumhur İttifakı'nda yer alan bir diğer parti olan Büyük Birlik Partisi'nin Van listesinde ise; Muhammed Nur Kaya, Metin Kaya, Ümmü Gülsüm Tezel, Kazım Varçin, Turgut Güleşçe, Muhammet Elenür, Volkan Ertosun ve Cebrail Kaya yer aldı.

Memleket Partisi Van Milletvekili aday listesinde; Haluk Terzioğlu, Mehmet Veysi Metin, Hidayet Erdoğan, Nevzat Koç, Yunus Acar, Azmi Ertek, Cengiz Durğun, Emircan Avcı yer alırken, Vatan Partisi'nde ise; Akile Çevik, Adem Bayram, Mehmet Kaan Türkoğlu, Muhammet Tekin, Halil Halit Toker, Mehmet Koç, Seyhan Taşdemir ve Habip Pülat yer aldı.

Şimdi bundan sonra siyasi parti adaylarının seçmenleri ikna süreci başlayacak. Kim seçmeni çok daha iyi ikna ederse, ipi göğüsleyecektir.

Bizler her zaman olduğu gibi yine hayırlısını istiyoruz. Vatana, millete, memlekete, ilçeye, köye… Kim faydalı işler yapacaksa seçimi onun kazanması temennisinde bulunuyoruz.

Seçimlere oy kullanacak seçmenin mutlaka sandığa gitmesini istiyoruz.

Kavgadan, gerginlikten, tartışmadan uzak bir seçim olması temennimizle…

YORUM EKLE