Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde yaşayan 8 yaşındaki Narin Güran, 21 Ağustos 2024’te kaybolmuş, 8 Eylül’de köyün yakınındaki Eğertutmaz Deresi’nde bir çuval içinde cansız bedeni bulunmuştu.

Acılı baba Arif Güran, kızının ölüm yıl dönümüne günler kala yaptığı açıklamada yaşadıkları acıyı dile getirerek, “Evimizi, neşemizi, hayatımızı kaybettik. Dünyaya bakış açımız gitti, artık toplumun içine bile giremiyoruz. Bir toplumda sürekli gözler sizin üzerinizde olduğu zaman, o toplumda rahat davranamazsınız” diye konuştu.

Güran, 21 Ağustos’ta kızının ruhu için Mevlid-i Şerif okutacağını ve yemek vereceğini belirterek, “Herkesi davet ediyorum” dedi.

“Ateş düştüğü yeri yakar”

Kızının ölümünün ardından büyük bir yalnızlık yaşadıklarını söyleyen baba Güran, “Geçen yıl bu vakit binlerce insan buradaydı. ‘Bu aile güçlü, aşiret, zengin’ dediler. Ama ateş düştüğü yeri yakar. Şu anda sadece ben kızımın yanındayım. Çocuklarıma, aileme bakan 80 yaşındaki kaynanamdır. Başka hiç kimse yok” ifadelerini kullandı.

Yargıya tepki

Kızının ölümüne ilişkin davada verilen kararları eleştiren Arif Güran, yargı sürecine güveninin kalmadığını dile getirdi:
“Bir vahşi, kızımı katletti ama mahkeme ailemi diri diri gömdü. Adalet herkes için lazım. Yargıtay savcısı 19 günde 19 klasörü okuyup onaylıyor, bu kadar hızlı yargılama yoktur. Mahkemeler sosyal medya üzerinden karar veriyor. Rabbim, kızımın hakkını bırakmasın.”

Bir Belediyeye Daha Operasyon! 1 Milyar TL’lik İddia, 6 Gözaltı
Bir Belediyeye Daha Operasyon! 1 Milyar TL’lik İddia, 6 Gözaltı
İçeriği Görüntüle

Davanın seyri

Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin davada Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi, anne Yüksel Güran, amca Salim Güran ve ağabey Enes Güran’a “iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermişti. Nevzat Bahtiyar ise “suç delillerini yok etme, gizleme, değiştirme” suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Karar, Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından da hukuka uygun bulunmuştu.

Muhabir: Murat Barın