Trendyol 1. Lig’de mücadele eden Muğlaspor, stadyumun bakımı nedeniyle ilk 5 haftada iç saha maçlarını Bodrum’da oynadı. Yeşil-beyazlı ekip, hafta sonu Vanspor FK karşılaşmasıyla taraftarının önünde ilk kez 1. Lig maçına çıkacak.

Muğlaspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, zorlu karşılaşma öncesinde taraftar desteğinin önemine dikkat çekerek, tribünlerden güç almak istediklerini söyledi.

Muğlaspor ilk kez taraftarının önüne çıkacak

Ligin ilk 5 haftasında 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Muğlaspor, topladığı 8 puanla yoluna devam ediyor.

Ortaköy Kemal Dirikan Tesisleri’nde Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdüren yeşil-beyazlı ekipte teknik direktör Koşukavak, takımın henüz tam anlamıyla oturmadığını belirtti.

Kadrodaki 23 futbolcunun da yeni olduğunu ifade eden Koşukavak, oyuncuların birlikte oynama ve takım olma sürecinin devam ettiğini söyledi.

“Gol yememek çok önemli”

Son iki haftada alınan 6 puanın kendileri açısından büyük önem taşıdığını belirten Koşukavak, takımın savunma performansından memnun olduğunu dile getirdi.

Koşukavak, “Gol yememek çok önemli. O yönden memnunum. Oyuncularım çok ciddi savunma yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

Takımın zaman içerisinde daha iyi seviyeye geleceğini belirten deneyimli teknik adam, oyuncuların birbirleriyle uyum sağlaması için zamana ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Vanspor maçı için taraftara mesaj

Muğlaspor’un kendi sahasında oynayacak olmasının takım için önemli bir avantaj olduğunu vurgulayan Koşukavak, taraftarların desteğinin maçın sonucunda etkili olabileceğine dikkat çekti.

Muğla Atatürk Stadyumu’nda oynanacak ilk 1. Lig maçının şehir açısından da önemli olduğunu belirten Koşukavak, tribünlerin dolmasını istedi.

Koşukavak, “Tribünlerden pazar günü güç almamız gerektiğine inanıyorum. İç saha avantajı kullanmak bu ligde çok önemli. Seyircinin 12. adam olarak gelmesi, oyuncuları itmesi çok değerli ve kıymetli” dedi.

TFF’nin Kocaeli-Amed Kararı Tartışma Yarattı: ‘Irkçı Provokasyon’a da Aynı Ceza!
TFF’nin Kocaeli-Amed Kararı Tartışma Yarattı: ‘Irkçı Provokasyon’a da Aynı Ceza!
İçeriği Görüntüle

“İlk iç saha maçını kazanmayı hayal ediyoruz”

Muğlaspor taraftarının takıma sahip çıkacağına inandığını ifade eden Koşukavak, Vanspor FK karşısında galibiyet hedeflediklerini belirtti.

Taraftarlara açık bir çağrıda bulunan Koşukavak, “Pazar günü onların desteğine ihtiyacımız var. İnşallah hep beraber 1. Lig’deki ilk iç saha maçında Muğlaspor’un kazanarak ayrılmasını hayal ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Muğlaspor ile Vanspor FK arasındaki mücadelede yeşil-beyazlı ekip, taraftarının önünde 3 puan alarak iç saha avantajını galibiyetle başlatmayı hedefliyor.

Kaynak: İHA