Ocak ayının gelmesiyle birlikte kış şartları iyiden iyiye ağırlaştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son raporlar, vatandaşların tedbiri elden bırakmaması gerektiğini gösteriyor. Özellikle yüksek kar örtüsünün bulunduğu bölgelerde hayati risk taşıyan çığ tehlikesine dikkat çekildi. Yurdun bir tarafı sel ve fırtınayla mücadele etmeye hazırlanırken, diğer tarafında beyaz örtü tehdit oluşturuyor. İşte bölge bölge son durum ve uyarının kapsadığı o şehirler.
DOĞU'DA KAR ESARETİ YAŞANACAK

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu için kırmızı alarm verildi. Pazar günü akşam saatlerine kadar sürmesi beklenen çığ tehlikesi nedeniyle vatandaşların dikkatli olması istendi.
Meteoroloji'nin yayınladığı risk haritasında 6 il öne çıkıyor. Siirt, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Tunceli ve Bingöl'de yaşayanların, özellikle eğimli arazilerde bulunmamaları konusunda uyarılar peş peşe geldi.
4 İL İÇİN KRİTİK UYARI
Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, sorumluluk sahasında bulunan iller için sabah saatlerinde özel bir rapor yayınladı. Siirt, Diyarbakır, Şırnak ve Batman'ı kapsayan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
'Yapılan son değerlendirmelere göre; bölgemizde yüksek kar örtüsüne sahip dik ve eğimli bölgelerde, özellikle Şırnak, Diyarbakır, Batman ve Siirt, çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır'
TUNCELİ VE BİNGÖL'DE YAŞAYANLAR DİKKAT!
Tehlikenin boyutuna dikkat çeken Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü ise Tunceli ve Bingöl için ayrı bir uyarıda bulundu. Bölgedeki dik yamaçlarda biriken karların her an çığa dönüşebileceği bilgisi verildi.
Tunceli özelinde yapılan açıklamada, 'Tunceli'de yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması önem arz etmektedir' denilerek tehlikenin ciddiyeti vurgulandı.
Aynı uyarı Bingöl için de yinelenerek vatandaşların tedbir almaları istendi.
BATI'DA SAĞANAK VE FIRTINA BEKLENİYOR
![]()
Doğuda kar ve çığ riski konuşulurken, batı bölgelerinde ise yağmur ve rüzgar etkili olacak.
Trakya bölgesinde hava hareketliliği artıyor. Yarın öğle saatlerinden Perşembe günü öğle saatlerine kadar Edirne çevreleri ile Kırklareli'nin batısında yerel kuvvetli sağanak yağış geçişleri görülecek.
Ayrıca batı kesimlerde kuvvetli rüzgar ve fırtına beklentisi de raporda yer aldı. Ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların hazırlıklı olması gerektiği bildirildi.




