Gülcan Kaçmaz Sayyiğit: "Silahlar yakıldı, yasa nerede?"
Gülcan Kaçmaz Sayyiğit: "Silahlar yakıldı, yasa nerede?"
İçeriği Görüntüle

Anne, Baba ve 5 Yaşındaki Çocuk Evde Ölü Bulundu

Evin içinde başlarından silahla vurulmuş halde bulunan Mehmet Kaya (37), eşi Berna Kaya (33) ve 5 yaşındaki kızları Samyeli Kaya’nın yaşamını yitirdiği belirlendi. İhbar üzerine adrese sağlık ekipleri, polis ve itfaiye sevk edildi. Sağlık görevlilerinin yaptığı kontrollerde üç kişinin de olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi.

Cenazeler, otopsi işlemleri için Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin morguna götürüldü.

Olayı Aydınlatmak İçin Özel Ekip Kuruldu

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken, İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde olayı çözmek amacıyla özel bir ekip oluşturuldu. Ekiplerin hem binadaki hem de çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını detaylı şekilde incelediği öğrenildi.

Cenazeler Farklı İllerde Defnedilecek

Yapılan otopsilerin ardından anne Berna Kaya ile küçük Samyeli Kaya’nın cenazeleri yakınlarına teslim edilerek kara yoluyla Van’a götürüldü. Anne ve kızın burada toprağa verileceği belirtildi. Baba Mehmet Kaya’nın otopsi işlemlerinin ise sürdüğü, cenazesinin Mardin’in Savur ilçesine bağlı kırsal İşgören Mahallesi mezarlığında defnedileceği ifade edildi.

Olayın kesin nedenine ilişkin soruşturma çok yönlü şekilde devam ediyor.

Kaynak: VAN BÖLGE GAZETESİ