Van'da Azerbaycan'ın kuruluşunun 100. yılı kutlandı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü Azerbaycan'ın Kuruluşunun 100. yılı nedeniyle bir panel ve kutlama töreni organize etti.

Van'da Azerbaycan'ın kuruluşunun 100. yılı kutlandı

    Van YYÜ Rektörlüğü Azerbaycan'ın Kuruluşunun 100. Yılı nedeniyle Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde bir panel ve kutlama töreni düzenledi.

    Panelden önce konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal Azerbaycan'ın kardeş ülke olduğuna dikkat çekerek kuruluşunun 100. yılını kutlamak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

   Azerbaycan milletvekili Ganire Pashayeva'nın da programa katılmak için geldiğini ifade eden Rektör Battal, "Hem Azeri     milletvekilimiz,  Azeri öğrencilerimiz ve Azeri hocalarımızda aramızdalar. Kardeş ülkemiz Azerbaycan'ın kuruluşunun 100. yılını kutluyorum" dedi.

   Rektör Battal'ın ardından konuşan Azerbaycan Cumhuriyeti Milletvekili Ganire Pashayeva ise yaptığı konuşmada Van YYÜ düzenlenen bu etkinliğin kendilerini mutlu ettiğini söyleyerek Azerbaycan'ın kuruluşu hakkında bilgiler verdi.

   Açılış konuşmalarının ardından oturum başkanlığını Doç. Dr. Bekir Koçlar'ın yaptığı  "Bağımsızlık Yolunda Azerbaycan" konulu panelde panelistler; Doç. Dr. Cavit Quasımov, Dr. Öğretim Üyesi Zeki Edis ve Söhrap Mustafayev birer sunum yaptı.

  Sunumların ardından Azerbaycan'ın kuruluşunun 100. yılı kutlamalarına geçildi. Kutlamalarda Azerice şarkılar seslendiren YYÜ akademisyenleri katılanlara muhteşem bir gece yaşattı. Şiirlerin de okunduğu kutlamalar gece geç saatlere kadar sürdü.

   Kutlamalara YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Prof. Dr. Murat Demirel, Genel Sekreter Prof. Dr. Yusuf Uzun, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı İbrahim Koyuer ,Azeri öğrenciler ve akademisyenler katıldı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2018, 14:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER