Akköprü Deresi'nde temizlik çalışmaları sürüyor

Son zamanlarda ülke genelinde yaşanan sel olayları Devlet Su İşleri'ni harekete geçirdi. Van'da bazı dere ve kanallar temizlenerek, olası aşırı yağışlarda sel yaşanmaması için tedbirler alınıyor.

Akköprü Deresi'nde temizlik çalışmaları sürüyor

         Van'da geçtiğimiz hafta başında aşırı yağışlardan dolayı bazı mahallelerde küçük çaplı da olsa sel olayları yaşanmış, bazı evleri su basmış ve halk mağdur olmuştu.

 


         Yine ülke genelinde bazı şehirlerde özellikle dereler taşmış ve sel olayları meydana gelmişti.
Devlet Su İşleri İl Müdürlüğü ekipleri, Van'da benzeri afetlerin yaşanmaması için derelerde ve kanallarda temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

 


           Çalışmaların yapıldığı yerlerden biri de Akköprü deresi. Bahar aylarında yapılan temizlik çalışmaları, yaz aylarına gireceğimiz bugünlerde yine yapılıyor. Dereden çok sayıda çöp çıkarılırken, yine biriken çamurlar da çıkarılarak derenin yüksekliği artırılmış oluyor.


         Vatandaşlar ise dere ve kanal temizliğinin olası sellerin yaşanmaması için önemli olduğunu belirterek, "Sel olayları olmaması için dere ve kanal temizliği yapılmalıdır. Temizlik yapılmayınca, yağışlarla birlikte su taşkınları yaşanabiliyor. DSİ ekiplerine teşekkür ediyoruz" dediler.

 


           Her yıl kış mevsimi sonrası bahar aylarına girilirken, olası su baskınlarının yaşanmaması için Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından mahallelerdeki dereler ve sulama kanallarında biriken çöp, çamur ve atık malzemeler tek tek temizleniyor. Bahar aylarında yapılan temizliklerin ardından, yaz aylarına gireceğimiz bugünlerde DSİ ekipleri yine dereleri ve kanalları temizleyerek, olası sellerin yaşanmaması için önlem alıyor.

 


         DSİ ekipleri tarafından iş makinaları tarafından derelerden ve kanallardan alınan çöp ve pislikler kamyonlara doldurularak şehir dışında belirlenen alanlara taşınıyor.

 


         Vatandaşlar ise DSİ tarafından dere ve kanal temizliğinin yapılmasının önemine değinerek, "Kanallar temizlenmediği takdirde çöpler ve pisliklerden dolayı doluyor ve özellikle bahçelerin giriş bölümlerindeki alanlarda tıkanmalar olabiliyor. Özellikle son zamanlarda ülkenin belli şehirlerinde sel olayları meydana geliyor. Van'da da bir iki haftadır aşırı yağışlar var ve bazı yerlerde sel olayları oldu. İşte olası yağışlarda dere ve kanalların temizlenmemesi halinde su baskınları yaşanabiliyor. Geçmiş dönemlerde kanal temizliği yapılmayınca veya söz konusu temizlik gecikince su baskınları oldu. O yüzden şimdi bu temizliğin yapılması çok iyi. DSİ ekiplerinin bu temizliği çok önemli. Kanal temizliği sonrası önümüzdeki süreçte tedbirler alınmış olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2018, 08:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER