Küfür tek millettir

İman ile küfür, hak ile batıl, iyi ile kötü mücadelesi Hz. Adem (as)'ın çocukları Habil ile Kabil arasındaki mücadele ile başlamıştır. Günümüzde de bu mücadele devam etmektedir ve kıyamete kadar da devam edecektir. İşte bizim açımızdan önemli bu mücadelede nerede durduğumuzdur. Küfürden, zulümden, haksızlıktan yana mıyız, yoksa imandan, İslam'dan, mazlumdan, haklıdan, garibandan yana mıyız? Bizim konumumuzu iyi belirlememiz gerekir. Zira bulunduğumuz pozisyon kime, neye hizmet ediyor, bunu iyice inceleyip ona göre duruş sergilememiz gerekir.

Neredeyse bir ay oldu zalim, katil İsrail ve onun yanında ABD ve Avrupa devletleri Gazze'de taş üstünde taş bırakmadılar. Gazelli, Filistinli garibanların feryatlarını kimse duymadı. İmdatlarına, feryatlarına kimse kulak vermedi.

Bölünmüş, parçalanmış, birçok yerde birbirleriyle uğraşan İslam ümmeti de sadece bu zulmü seyretmektedir. Fert olarak tepki gösteren kişilerin de lanet okumaktan, slogan atmaktan, sözlü duadan başka pek yaptıkları bir şey yoktur.

Bakın 1987 yılında Filistinli çocukların İsraillileri taşlamalarıyla başlayan intifada hareketi üzerine yine İsrail'in zulmünü tel'in edip protesto ediyorduk. Kahrolsun İsrail diye slogan atıyorduk. Bugün de daha şiddetli zulme karşı sadece kahrolsun İsrail diyoruz. Tabi ki kahrolsun İsrail. Ama kahrolsun demekle kahr olmuyor. Demek ki kahretmek için daha başka şeyler yapmak gerekir.

İsrailli muhabir söylüyor; bizim dostlarımız Amerikalılar, İngilizler, Fransızlar, Almanlar bizlere top, tüfek, uçak, füze, gemi, para veriyor. Filistinlilerin dostları olan Müslümanlar ise onlara dua ve sloganlar gönderiyor. Bu durum bizim işimizi kolaylaştırıyor.

Buğun Filistin'in ve diğer ezilen, mağdur edilen Müslümanların fiili duaya ihtiyaçları vardır. Fiili dua, İsraillilerin dostlarının kendilerine yaptıkları destek gibi Müslümanların da birlik olup askeri, ekonomik ve siyasi olarak Filistinlilere destek olmalarıdır.

Amerika, İsrail'in önünü açmak için önce Irak'ı sonra bazı Müslüman devletlerle beraber Suriye'yi dağıttı. Bugün İsrail istediği zaman Suriye'yi bombalamaktadır. Kimsenin sesi de çıkmamaktadır.

Müslüman geçinen bazı devletler biz Filistin'in yanındayız demeye bile cesaret edemiyorlar.

Peygamber efendimiz (sav) hadisi şerifte şöyle buyurmaktadır: 'Kim bir kötülük görürse onu eliyle düzeltsin. Buna gücü yetmezse diliyle düzeltsin. Buna da gücü yetmezse kalben ona buğz etsin bu da imanın en zayıf noktasıdır'

Fert olarak hepimiz İsrail ve yandaşlarına buğz edebilir, onların güçlenmelerine yardımcı olmamak için mallarını boykot edip almayabiliriz.  Buna da bir engel yoktur.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ayhan Dizman
Ayhan Dizman - 7 ay Önce

Hocam Selamunaleyküm Rabbim kaleminize Zeval vermesin her Daim güçlenesiniz Allah yar ve yardımcınız olsun. Sayfanız hayırlı güçlü güzel olur

CENGİZ Akbaş
CENGİZ Akbaş - 7 ay Önce

ÇOK ÇOK HAKLISINIZ HOCAM MÜSLÜMANDA BİLİK YOKTUR