Süper Lig’in yayıncı kuruluşu beIN Sports’un İstanbul Ayazağa’daki binasında bugün öğle saatlerinde paniğe neden olan bir olay yaşandı. Yorumcu Güntekin Onay’ın güvenlik görevlisi olan eşine hakaret edildiğini iddia eden Kemal S., elinde silahla binaya girdi. Şüpheli, Onay’dan özür dilemesini talep etti. Yaklaşık yarım saat süren ikna çabalarının ardından polis ekipleri saldırganı teslim aldı ve emniyete götürdü. Yapılan incelemede silahın oyuncak olduğu tespit edildi.
Oyuncak silahla binaya girdi
Olay saat 12.00 civarında meydana geldi. Kemal S., iddiaya göre bir akşam önce yaşanan yemek siparişi krizi nedeniyle sinirlenmişti. Güntekin Onay’ın binaya verdiği yemek siparişi, kapıdaki kadın güvenlik görevlisi tarafından geri çevrilmişti. Bu duruma sinirlenen Kemal S., ertesi gün elinde silah ile binaya giderek Onay ile görüşmek istedi. Ancak Onay o sırada binada bulunmuyordu.
Polis hızlı müdahale etti
Olay yerine sevk edilen müzakereci polisler, şüpheliyi yaklaşık yarım saat süren ikna çabalarının ardından teslim aldı. Saldırganın masada otururken kafasına silah dayadığı anlar, binadan gelen görüntülerle ortaya çıktı.
Soruşturma başlatıldı
Olay sonrası beIN Sports çalışanları binadan tahliye edilirken, emniyet ekipleri soruşturma başlattı. Güvenlik önlemleri artırıldı ve sosyal medyada olay büyük yankı uyandırdı. “Yayıncı kuruluşa yapılan saldırı” etiketi, gündemin üst sıralarında yer aldı.





