Emeklilere Yeni Müjde: 30 Bin TL'lik Rakam Yeniden Belirlendi!
Emeklilere Yeni Müjde: 30 Bin TL'lik Rakam Yeniden Belirlendi!
İçeriği Görüntüle

Apple’ın en yeni çıkan modeli iPhone 17 Pro Max, teknoloji meraklılarının gündemine otururken, telefonun fiyatı ülkeler arasındaki gelir farklarını da ortaya koydu. İsviçre’de ortalama maaşla çalışan bir kişi, yalnızca 3,3 günlük kazancıyla bu telefona sahip olabiliyor.
TÜRKİYE’DE 3 AYI AŞKIN ÇALIŞMA GEREKİYOR
Türkiye’de ise tablo çok daha çarpıcı. Ortalama gelirle çalışan bir kişinin iPhone 17 Pro Max alabilmesi için 83,8 gün boyunca tek kuruş harcamadan çalışması gerekiyor. Yani Türkiye’de bir işçinin üç aya yakın emeği, yalnızca bir telefona denk geliyor.
SATIN ALMA GÜCÜ UÇURUMUNU GÖZLER ÖNÜNE SERİYOR
Bu tablo, ülkeler arasındaki satın alma gücü farklılıklarını net bir şekilde ortaya koydu. Yüksek enflasyon, düşük alım gücü ve kur farkları, Türkiye’de teknolojik ürünlere ulaşmayı her geçen gün daha da zorlaştırdı.

Iphone 17-1

Muhabir: ASLİYE ÇEBER / EKONOMİ