Hani Vanspor gelir giderleri incelenmiyordu?

VAN HALKINA HESAP VERMEKTEN KAÇAMAZSSINIZ?

ORTAOKUL SINIF BAŞKANLIĞI!...

Cehalet öyle kötü bir şey ki insanı adamlıktan çıkartır…

İnsan erdemli olmaz hatalarını kabul etmez ise öfkesinden balçığa saplanır… 

İşi bilmiyorsan, birde yanlış yönlendiriliyorsan söylenenleri yazılanları hep tersinden anlarsın. Gözün görmez, kulağın duymaz olunca sağlıklı düşünemezsin. İyi niyetli eleştirilere asla tahammül göstermezsin. Etrafın gazına çabuk gelir hata üstüne hata yaparsın. Kafan karışır, sinirlerin gerilirsin psikolojin bozulur.

Adamın paylaştığı twitee bak:

"Her lafa verecek cevabım vardır ama bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye."

Şimdi bu cevaba veya yazıya ne diyelim?

Adam koskoca Vanspor başkanı. Bir gazeteci sorumluluğunu yerine getirip şu paraları bir inceleyin deyince küplere biniyor.

Ortaokul çocuklarının söylemiyle halka ahkâm kesiyor.

Vansporu yerlerde süründürüyor.

Sen Vanspor yöneticiysen ve hakkınızda bir iddia varsa bunu şahsi mesele haline nasıl getirirsin?

Hiç mi kuruma saygın yok?

Kurumu nasıl bu liseli ağzıyla ayaklara düşürürsün.

İnsanın biraz ağırlığı olmalı.

Burası büyük bir kurum…

Sanki mahallede bilye oynuyor adam…

Vallahi utanıyorum, önceden hesaplar araştırılsın dedim, Şimdi iş büyüyor.

Vansporda cidden bir yönetici sorunu var.

Daha doğrusu Vanspor ortaokul öğrencilerine teslim edilmemeli.

Bu kurum ortaokulda sınıf başkanlığı değil ki!...

Kongre sonrası Vanspor ile ilgili soruların yer aldığı yazılarım Van'da gündem oldu.

Sorular hayırlı gelişmelere vesile olacak. 

Van'dan ve Türkiye'nin farklı illerinde yaşayan Vanspor'a gönül vermiş taraftarlarımızdan, hemşehrilerimizden yoğun tebrik aldım.

 Olanları sesiz izleyen suskun çok kalabalık bir kitle var. Yani birilerinin iddia ettiği gibi Vanspor sahipsiz değil.

Anadolu'nun her hangi bir kentinde profesyonel spor kulübünün kongresinde kulübün açıklanan gelir giderleri, borçları belgeleriyle, isim isim, şeffaf, anlaşılır biçimde ve ayrıntılı olarak açıklanamıyorsa, tutarsızlık varsa orada ciddi mali bir sorun var demektir.

Açıklamalar güven vermiyor, soru işaretleri ile doluysa o kentte gerçek gazetecilik yapan sorumluluk duygusu taşıyan, kimseye diyet borcu olmayan her gazeteci konuyu araştırır haber yapar. Başkana sorular sorar, eleştirilerde bulunur.   Gazeteci olarak ben de görevimi bu anlayışla yerine getirdim.  Getirmeye de devam edeceğim.   Peki, bu durumda kulüp başkanı ne yapar?  O da çıkar nazikçe teşekkür eder ve kulübün hesap kitabını, gelir giderini, gazetecinin sorduğu tüm soruları cevaplar.  Kamuoyunu doğru bilgilendirir, endişeleri giderir.  Cevap veremiyorsa işin içinde iş varsa gelir gider raporları ibra edilmez. Olaya yargıya, intikal eder.  Öyle parmak kaldır indir ile tehditle, karalamayla ortaokul ağzıyla bu işler olmaz.  Milyonlar harcanacak ama asgari ücretlinin kredi kartı dokümanı kadar ayrıntılı ve açık olmayan bir mali rapor hazırlanıp oylanarak kabul edilecek. Bunu hiç kimse kabul etmez.

 Ferhat Kıyat'a hakaret etmeden haber takibi yaparak bir dizi soru sordum.

Ferhat Kıyat soruları cevaplamak yerine konuyu kişiselleştirerek farklı mecralara çekmeye devam ediyor. Yetmiyor. Vanspor'un kasasından bol keseden maddi destek sağladığı bazı kişileri üzerime salıyor.  Sosyal medya üzerinden hakaretler, tehditler yağıyor.  Yetmiyor. Ferhat Kıyat görevini yaptığı için bir gazeteciyi ayak takımına hedef gösteriyor.  Yetmiyor. Kadrolu kişilerin şahsıma yönelik tehdit içeren çirkin ve suç unsuru taşıyan paylaşımlarına beğeni koyuyor.  Yani suçluyu övüyor, suça teşvik ediyor. Ama birileri onu ve adamlarını gözetliyor.

Olanlar herkesin gözü önünde oluyor.

Yetmiyor.  Çaresiz kalınca aşireti, partiyi işin için karıştırıyor. Oysa sizin beceriksizliğinizle aşiretin Buriki aşiretinin ne ilgisi var.  Vanspor'un aşiretle,  kişilerle ilgisi yoktur. Kimse aptal değil. Başkan bey topu hep taca attığını hesap vermek yerine aşiretten medet umduğunu herkes görüyor… Seni birlerinin yönlendirdiğini de herkes fark ediyor.  Savcılar ve ilgili güvenlik birimleri sosyal medyada yazılanları bir yere kaydediyor.

Kusura bakmayın ben susmam. Kör, sağır, dilsiz olmamam. Hele hele şakşakçı, eyyamcı, nokta kadar menfaat için virgül gibi eğilenlerden hiç olmam. Vanspor hepimizin malıdır. Başarısından gurur, başarısızlığından üzüntü duyarız. Ama kentimizin güzide kulübünün menfaatini korur, yanlış işlere müdahale eder kamu adına hesap sorarız.

Başkan  bey..

Genel kurulda kamuoyuna sağlıklı bilgiler vermemişsiniz…

Hesapları yuvarlamışsınız.. Bunu sende çevrende biliyor.

Siz size sorulan sorulara cevap vereceğinize isim vermeden beni kastederek hakaret, yalan ve iftiralara başvuruyorsunuz… Ben sizi kurtaramam, siz kendinizi kurtarabilirsiniz.

Sosyal medya hesaplarından sizi kekleyenlerin dolduruşuna gelerek iftiralara sarılmışsınız..  Vanspor başkanı sıfatınıza yakışmıyor.

Kendinize yazık ediyorsunuz Ferhat bey…

Tehditle, hakaretle bu işlerin olmayacağını hatırlatmak isterim..

Kaba kuvvetle, nezaket kurallarına uymayan hatta suç unsur taşıyan kafayla idarecilik olmaz. Hayatı kendine zehir etme, etrafındaki yanlış kişilerin yanlışına gelme.  "Keşke" dememek için eleştirilerimi, uyarılarımın değerini bil. Para olduğu için etrafını saranlar küçük bir başarısızlıkta taraftarın tepkisi karşısında seni yalnız bırakacaklar bunu hiç unutma.   Şeffaf olsan bunlar olmayacak zaten..

Bu Vanspor bir spor dalı ve bir memleket meselesi ve senin özel çiftliğin değil bunu da iyi bil…

Bu şehirde karşılığı, saygınlığı olan Buruki aşiretini ve iki üç tane cahili sosyal medyada kendi yanlışlarına alet etme altında kalırsın…

Ayrıca sosyal medyada birkaç tane aynı sahte hesaplarla bazı kişileri üzerime salarak tehdit dolu paylaşımlar yapanlar unutmasın ki burası hukuk devletidir.

Yaptığınız ne dediği belli olmayan basın açıklamasında bütün basına da hakaret ediyorsun..

Ne oldu, sana kimse soru soramayacak mı? Vanspor başkanıysan herkes soru soracak sende cevaplayacaksın.

Burası dağ başı mı? Vanspor bu kentin takımı ve sen herkese hesap vermek zorundasın… Başkanlar gidici Vanspor kalıcıdır.

Senin bilgisizliğin, ihtirasların hatta şovmenliğin ve futbolu, profesyonel kulüp yönetmeyi bilmemen yüzünden bu sezon ayağımıza gelen altın değerindeki fırsatı harcadın. Nasıl harcadığını da ileride yazacağım…

Bak milyonlarca para harcamışsın ortada elle tutulur hiçbir şey yok..

Başka bir şey bulamayınca olaylı Vanspor- Eyüpspor maçının görüntülerini isim vermeden beni güya karlamaya çalışıyorsun.  Seni fena kandırmışlar.  Beni kastederek 100 liraya  görüntüleri sattığımı söyleyerek iftira atmışsın…

Bak her yerde olduğu gibi Van'da basın da gazeteciler arasında görüntü, haber, fotoğraf paylaşma ve dayanışması vardır.  Olaylı Eyüp maçını Van TV 'de canlı veriyorduk.  Yayın yönetmeni ve maç spikeri bendim.  Eyüp maçı sonrası bir ajans müdürü arkadaşımız beni aradı maça gelemediklerini haber yapmak üzere maç görüntülerine ihtiyacı olduğunu belirterek görüntüleri istedi ben de verdim… Tek bir kuruş alamadım almam da söz konusu olmaz.

Bu durum gazetecilerin birbiriyle sıkça yaptığı haber paylaşımıdır…

Bu bilgiyi kim size vermişse sizi bilerek yanıltmış. Ona söyleyin ki  " Van halkı benden harcamaların hesabını soruyor. Daha bu hesabı vermedim. Sen bana yanlış, yalan bir bilgi getirdin bende sana inanarak açıkladım ama beni çok zor durumda bıraktın. Bu bilgiyi ispat etmezsen sen namussuz ve alçaksın."

 Bana iftiralarla saldırarak Vanspor'a zarar veriyorsunuz, kendinizi ele âleme kötü reklam ediyorsunuz. Çamur at izi kalsın. Bize çamur atsanız da iz kalmaz çünkü zemin uygun değil.

Bak Ferhat Kıyat sana bir de iyilik yapayım.

 Vanspor ve sana zarar veren futboldan, hesap kitaptan anlamayan çevreni saran bir takımı var. Bunlar kulübü yönetemiyor, seni de yanlış yönlendiriyorlar, anlamsız paralar harcıyorsunuz.  Mesela dünyada hiçbir spor kulübün içinde menajerlik firmasının bir adamı yönetimde yer alamaz. Olursa menajer kazanır kulüp kaybeder. 

Ayrıca ben senin özel meselelerini hiç yazıyor muyum nerede ne yaptığını, İstanbul'daki işlerini vs. Çünkü Vanspor başkanı olmadan önce seni hiç tanımıyorduk. O nedenle sen beni ilgilendirmiyordun.

Vanspor başkanı olmandan dolayı sorumluluğunu içeren konular beni ilgilendiriyor.  Mesela İstanbul'da acayip işler yapan kişileri biliyoruz ama hiç yazıyor muyuz? Bizi ilgilendirmiyor.

 Bana meydan okumanın ne size ne Vanspor'a yararı var. Meydan okumak boştur.  Meydan okuma nasıl olur biliyor musun? Etrafındaki lüzumsuz kişilerin yanlış ve kasıtlı yönlendirmelerine prim vermeden şöyle dersin:

" Bizim anlımız açık hesaplarımız ortada. Van Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası'ndan ve Van Defterdarlığı'ndan oluşacak bağımsız denetçi ekibi gelsin gelir giderlerimizi, belgelerimizi, banka hareketlerimizi ayrıntılı şekilde incelesin ve soncu Van halkına açıklasın"  Böylece meydan okumuş olursun. Bunu yapmak yerine boş işlerle, boş laflarla kendinizi avutuyorsunuz.

Spordan, futboldan, kulüp yöneticiliğinden biraz anlamış olsaydınız, taraftara saygınız, eleştirilere tahammülünüz olurdu.

Gecen hafta Fenerbahçe Mali Kongresi oldu. 

Çok sert tartışmalar yaşandı. Vanspor kongresinde benzeri tartışmalar yaşansaydı, bir kişi sizin beğenmediğiniz benim sorduğum soruyu sorsaydı salonu dolduran senin adamların tarafından kesin linç edilirdi.  Bütün mesaisini Fenerbahçe'nin başarısı için harcayan ancak Mali Kongrede yuhalanarak istifa çağrıları yapılan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç kimseye hakaret etmedi, kimseyi tehdit etmedi. Kuruş kuruş hesap verdi.  Cebinden 4 yılda Fenerbahçe'ye 150 milyon Euro harcayan Ali Koç  " Kulüpten 1 kuruş alacağım yoktur" diyerek Koç gibi başkan olduğunu ortaya koydu.  Meydan okumak böyle olur.

HESAP VERECEKSİNİZ!

Ayrıca müfettiş görevlendirilmediğini basın açıklamanızda söylemişsiniz.  Hesap vermek yerine kamuoyunu yanıltıyorsunuz.  Vali Bey'i ziyaretinizde defterdar beyi sizin yanınızda arayarak Vanspor'un hesaplarını ayrıntıları ile inceletin dedi mi demedi mi?  Şimdi iki görevli hesaplarınız şu an inceliyor mu incelemiyor mu… Hiçbir makamı, kişiyi, grubu, kurumu kendinize alet etmeyin. Yalancının mumu yatsıya kadar yanıyor.

Daha sana sormadığım çok soru var Ferhat Bey…

Sizi ve 4 başkan çıkaran eski yönetiminizin hepsini Vangölü TV'ye davet ediyorum her şeyi soracağım hatta senin istediğin soruları da soracağım kamuoyu önünde sende cevap ver.  Sana önemli bir fırsat….. Gel Van halkının gözü önünde konuşalım. İstersen futboldan anlayan birkaç kişiyi de programa davet edelim.

Var mısın?

YORUM EKLE