İlkbahar aylarında kar erimeleri ve yağışların etkisiyle bölgede heyelan riskinin arttığı bilinirken, Hakkari–Van kara yolunun ulaşıma kapatılmasıyla yüzlerce kişi mağdur oldu ve şehirler arası bağlantı kesildi. Alınan kararın zamanlaması ise tartışma konusu oldu.

AKÇALI MEVKİİNDE RİSK ARTTI

Valilikten yapılan açıklamada, Hakkari–Van 400-36 Devlet Yolu’nun 39+000 ile 39+200 kilometreleri arasında yer alan Akçalı mevkiinde son günlerde artan akıntı ve heyelan riskinin tehlike oluşturduğu belirtildi.Bölgede yol platformunda meydana gelen çökmelerin de riski artırdığı ifade edilerek, vatandaşların can ve mal güvenliği için güzergâhın ulaşıma kapatıldığı kaydedildi.

Whatsapp Image 2026 04 17 At 11.29.08

EKİPLER SAHADA ÇALIŞIYOR

Açıklamada, ilgili kurumların bölgede hem güvenlik önlemlerini artırdığı hem de teknik incelemeleri sürdürdüğü aktarıldı. Ayrıca alternatif güzergâh oluşturulması için çalışmaların eş zamanlı olarak devam ettiği bildirildi.

Whatsapp Image 2026 04 17 At 11.28.55

VATANDAŞLARA UYARI

Valilik, yolun yeniden ulaşıma açılmasına ilişkin gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağını belirtirken, sürücülerden resmi uyarı ve yönlendirmelere dikkat etmeleri istendi.

Whatsapp Image 2026 04 17 At 11.30.22

1 HAFTALIK KAPANMA BEKLENİYOR

Bölgede çalışmaların yaklaşık 1 hafta sürmesinin beklendiği ifade edilirken, Hakkari–Van hattında ulaşımın Zap Suyu çevresinde ikiye bölündüğü ve çok sayıda vatandaşın mağduriyet yaşadığı bildirildi.

Van'da Asfalt Seferberliği! İki Sokak Daha Yenilendi
Van'da Asfalt Seferberliği! İki Sokak Daha Yenilendi
İçeriği Görüntüle

Muhabir: MEHMET HALİL ARSLAN