Hakkâri-Van kara yolunun Akçalı mevkiinde meydana gelen heyelan nedeniyle yolun büyük bölümü zarar görürken, bölgede onarım çalışmaları sürüyor. Çalışmalar sırasında trafik tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.
Heyelan sonrası ulaşıma kapanan yol için ekipler sabah saatlerinde çalışma başlatırken, Hakkâri Valiliği yolun 16 Nisan 2026 günü 00.00–06.00 saatleri arasında trafiğe kapatıldığını duyurdu. Karayolları ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sabah saat 09.00’a kadar devam etti.
Çalışmaların ardından yol yeniden kontrollü şekilde tek şeritten ulaşıma açıldı. Ancak yolun üst kesimlerinden zaman zaman kaya parçalarının düştüğü, bu anların vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla kaydedildiği belirtildi.
Bölgede çalışmaların sürdüğü ve yolun belirli aralıklarla trafiğe kapatılıp kontrollü şekilde yeniden açıldığı öğrenildi. Sürücüler ise uzun süre yolda beklemek zorunda kaldıklarını ifade etti.





