Yöresel fuara ilgi sürüyor

Van’da bu yıl ikincisi yapılan ve 81 ilin ürünlerinin sergilendiği fuar yoğun ilgi görüyor. Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki fuar özellikle hafta sonu sirk gösterileri ile dikkat çekerken, fuarda çocuklar saatlerce eğlenme imkanı buldu.

Yöresel fuara ilgi sürüyor

             Van’da geçtiğimiz yıl ilki yapılan, bu yıl ise ikincisi gerçekleşen ‘Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’ hafta sonu yoğun ilgi gördü. Fuarda yaklaşık iki metrelik yılanla gösteri yapılırken, sirkteki diğer gösteriler de adeta nefes kesti. Vatandaşlar her yöreye ait ürünlerden bol bol satın alırken, fuarda İzmit pişmaniyesinden, Gümüşhane kömesine kadar her ürün sergilenip satıldı.
120 firmanın katıldığı fuarda Kayseri pastırması, Gaziantep baklavası, Şanlıurfa çiğköftesi, Hatay künefesi, Manisa mesir macunu, Afyonkarahisar’ın kaymağı gibi ülkenin şehirlerine has ürünlerin sergilenip satılırken, firmayı organize eden Anatolia Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Çelik, “Türkiye’nin 81 ilinden yöresel ürünler Van’da buluştu. Geçtiğimiz yıl fuara yoğun bir katılım olmuştu. 200 bin kişilik bir ziyaretçi söz konusuydu. Bu yıl daha fazla bir yoğunluk olduğunu gözlemliyoruz. Hedefimiz 300 bin kişilik bir katılım olması. İnşallah fuarın sonunda bu rakama ulaşırız. Bu yıl yine fuarda sirk gösterileri oldu. Sanatçılarımız oldu. 13 Ekim’e kadar sürecek olan fuarımıza herkesi bekliyoruz” dedi.

 


        Son yıllarda Van’da önemli fuarların gerçekleştiğini belirten Çelik, “Bizim bu fuarımız da Van’ın önemli fuarlarından biridir. Geçtiğimiz yıl fuara katılan firmaların tümü bu yıl yine katıldı. Geçtiğimiz yıl hem firma sayısı, hem metrekare ölçüsü olarak baktığımızda, bu yıl daha fazla sayıya ulaştığımız için mutluyuz” dedi.
Çelik, fuarın olduğu her gün Şişli Öğretmenevi ve Hz. Ömer Camii karşısında öğleden sonra yarım saatte bir ücretsiz servislerin kaldırıldığını hatırlattı.

 


      Öte yandan fuarda en fazla çocuklar eğlendi.
Çocuklar şişme oyun parklarında doyasıya eğlenirken, bazıları küçük bir havuzda kayık keyfi yaşadı. Bazı çocuklar ise akülü arabalara binerek stres attı.

 


          Fuara ailesi ile birlikte geldiğini söyleyen Tekin Karagül isimli vatandaş, “Geçtiğimiz yıl il dışında olduğum için Van’daki fuara katılamamıştım. Hafta sonu olması itibariyle bugün geldik. Fuar, benim beklediğimden çok daha kalabalık. Yoğun ilgi olduğunu gördüm. Hemen hemen tüm şehirlerin kendilerine has ürünlerini gördük. Çocuklarım burada doyasıya eğlendi. Dev yılan gösterisini izledik. Yine jimnastikçi bayanların gösterisi ilgi gördü. Çocuklarım şişme parkta eğlendi. Yine zıp zıp en fazla ilgi çeken ve çocukların rağbet ettiği alanlardan biri oldu. Bizler de ailece bazı ürünlerden satın aldık. Ürünlerin doğal olması satın alınması için de teşvik edici oldu” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2019, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER