Takva: Van Gölü ortak paydamız

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, 3 milyon yıldır Van Gölü’nün olduğunu, ama kimsenin gölün etrafını yürüyerek kat etmediğini söyleyerek, “Van TSO ve Vangölü Aktivistleri Derneği olarak gölün etrafını yürüyerek Van Gölü kirliliğine dikkat çektik. Şimdi söz sırası politikacılarda” dedi.

Takva: Van Gölü ortak paydamız

     Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ile Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri, göldeki kirliliğe dikkat çekmek için final yürüyüşünü tamamladılar.
Göldeki kirlilik konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 7 Temmuz'da, göl etrafındaki 500 kilometrelik yolda başlatılan "Van Gölü için bir adım da sen at" adlı etkinliği tamamlandı.

 

      
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, yürüyüşe kentteki tüm sivil toplum örgütü ve vatandaşların destek verdiğini ifade ederek, "Van Gölü Koruma Kanunu oluşturulması amacıyla geliştirilen çabaya destek vermek istiyoruz. Van Gölü dünyanın dördüncü en büyük gölüdür. Van Gölü yoksa Van Gölü havzası da yok olacak. Dolayısıyla havzada yaşayan bir buçuk milyon insanın geleceğini kurgulamak, bu tarihsel mirası çocuklarımıza tertemiz bırakmak amacıyla bu etkinliği destekliyoruz" dedi.

 


    Van Gölü etrafında gerçekleştirilin yürüyüşe dikkat çeken Takva, “3 milyon yıldır Van Gölü var ve kimse gölün etrafını yürüyerek kat etmemiştir. Söz sırası artık politikacılardadır. Bir an önce tüm siyasi partilerin bir araya gelerek Van Gölü Koruma Kanunu’nu gündeme getirip yasalaştırmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2019, 18:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER