Van Gölü'ne dikkat çekmek için sanat etkinliği yapıldı

Van Şair yazarlar Birliğinin dem meclisi adı ile gelenek hâline getirdiği müzik ve şiir şöleninin altıncısı Edremit sahil de bulunan Van kahvaltı konağı ve kafede gerçekleştirildi.

Van Gölü'ne dikkat çekmek için sanat etkinliği yapıldı

           Gecenin sunumunu yapan VAYAB Başkanı Şair ve yazar Yaşar Adıyaman, yaptığı açıklamada, “Dem Meclisi Anadolu da bir gelenek olarak köy evlerinde yapılırdı. Bu geleneği günümüz konseptine uygun bir şekilde Dem Meclisi adı ile yapıyoruz. Her meclisin bir konudu vardır ve meclisi yöneten bir ağası vardır. Bu gün Dem Meclisi Ağası Özalp Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr Nazmi Yüksek hocamızdır. Konumuz " VANGÖLÜ KİRLENMESİN, VAN DENİZİ MAVİ KALSIN " sloganı ile programımızı icra edeceğiz. Katılım sağlayan herkese çok etti. VAYAB Van için önemli bir değerdir herkesin sahip çıkması gerekir” dedi...

 


       Adıyaman, sözlerine devamla, “Van şair yazarlar birliği olarak amacımız ve ilkelerimiz ışığında Van’ın kadim değerlerini bir arada tutmak zorunlu bir görevdir. Bölmeden parçalamadan VAYAB adı altında da sanatsal kültürel ve ahlaki değerlerle zirveye taşımak istiyoruz. Şovenist hareketlerle geçici bloklar oluşturarak kendi emellerine çare arayanlar yanlış yaptıkları gibi bizleri de yanlış yola sapmaya kalkmasınlar. VAYAB ilkeleri bulunan Van halkına mal olmuş bir oluşumdur” dedi.

 


       6. Dem Meclisi Ağası Prof Dr Nazmi Yüksek ise yaptığı açıklamada, “VAYAB kültürümüze katkı sunan değerli bir oluşumdur, Ben genel de her programa katılırım VAYAB Başkanı Yaşar ADIYAMAN sağolsun her program da bizleri onure eder, bugün de bizleri Dem Meclisi Ağası ilan ettiler kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu gün Dem Meclisi Ağası olarak ev sahibi konumunda birisiyim bu vesile ile katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 


            Geceye katılımcı olarak iştirak eden, Ümit Kayaçelebi, Lokman Tekin, Mustafa Işık,
Necla Arpa Gülaçar, Ahmet Zahiroğlu, Gülşah Türk, Menduh Bayezıt, Ramazan Yıldırımçakar, Şevket Sulhan, Serhat Yıldız,Kenan Eren, Erdal Şahin, Erkan Eryiğit, Emine Bişeng Sabırlı, Yusuf Sahik, Mehmet Akçay, Kazım Gülle şiir ve müzik eşliğinde doyumsuz bir geceye imza attılar.

 


         Gecenin en önemli anlarında biri VAYAB Başkanı Şair ve yazar Yaşar Adıyaman Van gibiyim şiiri ve Kavram Dershanesi Müdürü şair ve yazar Lokman Tekin geceye anneler adına kürtçe bir şiir ile gönülleri mest etti.
Van Kahvaltı Konağı ve cafenin ev sahibi Ahmet Cintan, VAYAB yönetimine ve katılım sağlayan herkese çok teşekkür etti.
Geceye sponsor olan Divan aqua park adına geceye telefon ile bağlantısı ile katılım sağlayan Dr. Fatih Dede ise “Orada olamamanın derin hüznünü yaşıyorum, kültürümüze ve değerlerimize sahip çıkmamız gerekir ülkemize geleceğimize sahip çıkmak adına kültürel değerleri önemsiyorum. Bu tür organizasyonlara her zaman destek olacağız, destek veren emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 


        Dark blue bölge başkanı Necmi Korkmaz ise “Bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen dostum Yaşar ADIYAMAN ve yönetimine ve katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Geceye katılım sağlayan şair, yazar ve sanatçılara VAYAB ve Van Kahvaltı Konağı birer katılım belgesi takdim ettiler.
Geceye belgeleri takdim eden Edremit İlçe Jandarma Komutanı Fatih Temiz ve Prof Dr Nazmi Yüksek’e, VAYAB adına kitap takdim edildi.
Hatıra fotoğrafı çekildikten sonra gece sona erdi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2019, 18:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER