Babalar ve çocuklar Hüsrevpaşa Camii'nde sabah namazı kıldı

Cihannüma Derneği tarafından ülke genelinde gerçekleşen organizasyon sonucu babalar ve çocuklar tarafından kılınan sabah namazı, Van’da Hüsrevpaşa Camii’nde eda edildi. Vali Mehmet Emin Bilmez’in çocuğuyla birlikte katıldığı namazın ardından çorba ve çay ikramında bulunuldu.

Babalar ve çocuklar Hüsrevpaşa Camii'nde sabah namazı kıldı

                 Türkiye genelinde 81 ilde gerçekleşen organizasyon ile babalar ve çocuklar sabah namazında bir araya gelerek ibadetlerini yerine getirdi. Van Kalesi’nin güneyinde bulunan Hüsrevpaşa Camii’nde gerçekleşen etkinliğe Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Cihannüma Van İl Başkanı Birol Duman, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Osman Sevinç, İşadamları Adnan Yörük, İlhami Çakırtaş, Ahmet Çayırlı ile vatandaşlar katıldı.

 


          Cihannüma Derneği 1. Bölge Başkanı Prof. Dr. Musa Gençcelep ise Ankara’daki etkinliğe katıldığı için, Van’daki etkinlikte yer almadı.

 


         Çocukların da katıldığı sabah namazı etkinliğinin ardından, cemaate çorba ikramında bulunuldu. Daha sonra avluya geçen Vali Bilmez ve beraberindekiler çay eşliğinde sohbet etti.

 


       Cihannüma Derneği Van İl Başkanı Birol Duman, sabah namazının Hüsrevpaşa’da eda edilmesinin önemine vurgu yaparak, “İnsanlarımızı sabah namazında camilere çekmek için böyle bir etkinlik düzenlendi. Van’daki etkinliğimize iştirak eden Sayın Valimize, Sayın Rektörümüze, işadamlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2019, 18:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER