Van'daki kavşaklarda ışıklandırma çalışmaları

Van'da son yıllarda Mart-Nisan aylarında Alışveriş Festivali kapsamında özellikle İranlı turistlerin kente olan ilgisini artırmak için çeşitli etkinlikler yapılırken, şehre gelen turistlere görsel şölen de sunuluyor. Bu kapsamda birçok cadde ve kavşakta ışıklandırma çalışmaları yapılıyor.

Van'daki kavşaklarda ışıklandırma çalışmaları

     Van'ın caddelerinde özellikle enerji nakil hatları taşıyan direklere ışıklandırma çalışmaları yapılıyor. Lale şeklinde ve farklı türde ışıklandırma çalışmalarının ardından, kentin birçok önemli kavşağında farklı desenlerde ışıklandırmalar yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.


   Beşyol mevkiinin yanı sıra; Eski Emniyet Kavşağı, Mustafa Çohaz Kavşağı, Semaver Kavşağı, Dörtyol ve benzer kavşaklarda ay-yıldız, şelale, pasta, merdiven benzeri farklı türden ve led lambaların olduğu ışıklandırmalar kentin imajını değiştiriyor.


    İranlı turistlerin yanı sıra vatandaşlar da bu ışıklandırmaları arkasına alarak fotoğraflar çekiniyor.
Beş yol mevkiinde ışıklandırılmış bir Van Kedisi heykeli de ilgi odağı oldu.
Festival kapsamında birkaç gün önce havai fişek gösterileri yapılırken, yine konserler ve farklı etkinliklerin devam edeceği açıklandı.


    Öte yandan esnaflar da turistlere özel indirimler başlattı.
Kimileri satılan ürünleri yüzdelik dilimler halinde ucuza satmaya başlarken, kimileri ise 'bir ürün alana, bir ürün bedava' tarzında kampanyalar düzenliyor.
    Kentin otellerinin birçoğunda doluluk oranları artarken, lokanta, pastane, kafe, giyim mağazaları dolup taşıyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2018, 16:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER