Kandaşoğlu: Van kültür başkenti olmalı

7 Nisan'da yapılacak olan Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri öncesi adayların çalışmaları sürerken, Zahir Kandaşoğlu, Van'ın yapılacak olan çalışmalarla kültür başkenti olması gerektiğini dile getirdi.

Kandaşoğlu: Van kültür başkenti olmalı

              Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkan Adayı Zahir Kandaşoğlu seçim bürosunda kendisini ziyarete gelen üyeler ve vatandaşlara, göreve gelmesi halinde yapacağı çalışmaları anlatıyor.
Zahir Kandaşoğlu'nu ziyaret eden VATSO üyeleri, seçimde aday olmasından dolayı kendisini tebrik ettiler. Bunun bir hizmet yarışı olduğunu ve aynı zamanda fedakârlık gerektiğini belirten VATSO üyeleri, seçimlerin Van için hayırlı olması dileklerinde bulundular.


     Başkanlığı döneminde Van için büyük hizmetler yaptığını belirten Kandaşoğlu önceki dönem Van için yapmış olduğu çalışmalardan ve yeniden seçilir ise yapacağı yeni projelerden söz etti.
İstanbul'dan develerle Van'a gelerek, Van'ın ulusal ve uluslararası basında gündem olmasına vesile olduğunu söyleyen Kandaşoğlu, bu sayede fuarların tanıtımının yapıldığını söyledi.


    Kendisini seçim bürosunda ziyaret eden misafirlerine projelerinden kısaca bahseden VATSO Başkan adayı Zahir Kandaşoğlu "Göreve geldiğimizde; VATSO başkanlığım döneminde Van'a ve VATSO'ya değer katan birçok projeye imza attık. Dünyanın en eski 10 kenti arasında gösterilen ve Urartu Medeniyetinin başkenti olan, Selçuklular ve Osmanlılar gibi İmparatorlukların eserlerini barındıran, farklı din, dil ve ırklara kucak açan, Savatlı Gümüş İşlemeciliğinin çıktığı ve kahvaltının sanata dönüştüğü Van, Kültür Başkenti olmalıdır. Tarihi İpekyolu'nun önemli duraklarından olan Van'ın kara, hava, demir ve deniz gibi tüm ulaşım kanallarını Van - İpekyolu Ulaşım Kuşağı Projesi kapsamında değerlendireceğiz. Van'ın en önemli sorunlarından biri de şehirciliktir. İmar uygulamaları, yapı ruhsat harçları üyelerimizi de yakından ilgilendiriyor. Belediye ve kurumlarının yol, kaldırım, su, kanalizasyon vb. harcamalar için üyelerimizden aldığı ekstra katılım payları da ciddi sorun teşkil ediyor. Tarım, hayvancılık ve gıda gelecekte önemi daha çok anlaşılacak ve artacak alanlar olacak.   

        Van'da tarım ve hayvancılığın durumu ortada. Üretici de memnun değil, tüketici de. Van özellikle hayvancılıkta eski günlerini mumla arıyor. Küçükbaş hayvancılığın merkezi olan Van, yeniden Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerine canlı hayvan ihracatı yapmak istiyor. İşsizlik oranının artması, bizleri üzüyor ve biz yapmış olduğumuz projeler kapsamında birçok gencimize iş kapısı yaratmayı hedefliyoruz. Son olarak Van'ımızın kanayan yarası haline gelen Van Sporumuz için de farklı projeler yaptık ve seçildiğimiz zaman inşallah yine eskisi gibi Van Sporu süper ligde görmeyi hedefliyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2018, 07:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER