Saadet Partisi'nden Çevre Yolu ısrarı…

Van’ın en önemli gündemlerinden biri olan ve uzun süredir yapılmayan Van Çevre Yolu ile ilgili açıklama yapan Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, 10 yıldan fazladır bitirilemeyen söz konusu yolun artık bir an önce tamamlanması gerektiğini vurguladı.

Saadet Partisi'nden Çevre Yolu ısrarı…

    Kentin çözülemeyen sorunları ile ilgili her hafta rutin basın toplantıları yapan Saadet Partisi, bu hafta Van Çevre Yolu’nu gündeme getirdi.

    Parti binasında gazetecilerle bir araya gelen Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, bu haftaki gündemlerinin Van Çevre Yolu olduğunu ifade etti.

    İlhan, “İktidara geldiği ilk yıllarda yol yapmakla övünenler Van’ımıza bir Çevreyolunu çok görmüştür. Geçtiğimiz günlerde ilimize Ulaştırma Bakanı geldi bizlerde zannettik ki Sayın Bakan Çevreyolunun yeniden yapımına başlandığının ve bitirileceğinin müjdesini verecek. Sonuç olarak Bakan geldi gitti değişen hiç bir şey yok ve yine 18. madde konusunda ısrar devam etmekte ve Çevreyolunun kronik bir problem olarak kalacağı konusunda şüphemiz yoktur” ifadelerini kullandı.

    Açıklamasında STK’ları da eleştiren Özay İlhan, “Sayın Bakanın geliş gidişinin ardından bir şey daha gördük. Bazı sivil toplum kuruluşlarının başkanları serzenişte bulundu ve bizi Bakanla görüştürmüyorlar diye sitem etti. Maalesef dünden bugüne bu STK’ların birçoğu iktidarın sivil kuruluşu gibi hareket ediyor ve bu meselede en az iktidarın ilimizde ki temsilcileri kadar sorumludurlar kimse kendini kandırmasın. Diğer illerde nasıl Çevreyolları kamulaştırmayla yapılmışsa Van Çevreyolu da aynı şekilde kamulaştırmayla yapılmalıdır ve 18. Madde ısrarından vazgeçilmelidir. Kimsenin Van’ı Vanlıyı mağdur etmeye hakkı yoktur. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak Ulaştırma Bakanına, Van Milletvekillerine Van Valiliğine ve ilimizdeki tüm muhataplara bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; Van Çevreyolunu yapın” diyerek sözlerini tamamladı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2020, 16:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29