Kurukcu: Seçime her zaman için hazırız!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mehmet Kurukcu, erken seçimi beklediklerini söyleyerek, “Biz zaten böyle bir kararı bekliyorduk. Her zaman için seçimlere hazırdık ve hazırız. Umarım seçimlerden başarıyla çıkacağız” dedi. Kurukcu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüldükten sonra, Van’da aday olabileceğini belirtti.

Kurukcu: Seçime her zaman için hazırız!

   Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli’nin görüşmesinin ardından ülkenin erken seçime gitme kararı almasına, Van’da ana muhalefet partisinin İl Başkanı Mehmet Kurukcu’dan değerlendirme geldi.

    Gazetemizin sorularını yanıtlayan CHP İl Başkanı Mehmet Kurukcu, seçime her zaman hazırlıklı olduklarını anlatarak, “MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin açıklaması kendisine ait bir açıklama değildi. Bizler, Sarayın sözcüsünün açıklama yaptığını söylemiştik. Erken seçim kaçınılmazdı bence. Çünkü birçok işte tıkanmalar yaşanıyordu. Hatırlarsanız Cumhurbaşkanı Erdoğan, hep açıklamalarında şunu söylerdi: ‘Gelişmiş ülkelerde erken seçim yapılmaz. Eğer yapılıyorsa demek ki işler iyi gitmiyor’ derdi. Demek ki ülkede işler iyi gitmiyor ve erken seçime gidiyoruz. Ekonomi iyi gitmiyor. Dövizde artışlar var. Benzin, mazot almış başını gidiyor. Ülkenin bütün resmi kurumları parsel parsel satıldığı bir dönemi yaşıyoruz. Onun için biz seçimlere hazırız. Bu kararı da halk verecektir. Halkın kararına da saygılıyız” ifadelerini kullandı.

    Seçimlerde özelleştirmelerin Ak Parti Hükümeti’ni olumsuz etkileyeceğini vurgulayan CHP İl Başkanı Mehmet Kurukcu, “Bildiğiniz gibi son zamanlarda ülkedeki şeker fabrikaları satışa çıkarılıyor. Bildiğiniz gibi 14 fabrika özelleştirildiği zaman, her ne kadar Erciş Şeker Fabrikası bu liste içinde yer almasa da, biz CHP’den birçok kişi Van’a davet ederek, bu fabrikamızın özelleştirilmemesi için sesimizi duyurmaya çalıştık. Çünkü biliyoruz ki Erciş’teki fabrika da ileriki süreçte satışa çıkarılacak. Erken seçim olması bu fabrikaların tamamının özelleştirilmemesi için bir fırsattır. İnşallah CHP iktidarında bu fabrikaları devlet olarak sattırmayacağız” şeklinde konuştu.

    CHP teşkilatı olarak Van’ın son yıllarda çok önemli sorunlarını gündeme taşıdıklarını, ancak hükümetin birçok sorunun çözümünde gerekli adımı atmadığını anlatan CHP İl Başkanı Kurukcu, “Halkımızın bu seçimlerde biraz daha bilinçli davranmasını bekliyoruz. Biz, iktidar partisi gibi dört yılda bir çıkıp bazı vaatlerde bulunup, sonra geri adım atmıyoruz. Hatırlarsanız 2014 seçimlerinde ben de adaydım. O zaman AKP’nin seçim vaatleri arasında, çevre yolu, sahil yolu, stadyum, TOKİ konutlarının sorunu, Van Gölü arıtma sorunu. Peki 4-5 yıl geçti. Kim engelledi bu çalışmaları? Kendileri iktidardı ve yapabilirlerdi. Bakın birçok kez Güçbirliği Toplantıları yapıldı. Bizleri de birçok kez mütevelli heyet olarak davet ettiler. Gittik ve sorunları dile getirdik. Ama Tarım Bakanının geldiği toplantıda, otele bin kişi doldurdular. Sanki AKP’nin mitingi. Ben tepki olsun diye toplantıya katılmadım. Güçbirliği toplantılarında birçok kez bu şehrin sorunları konuşuldu, ama çözüm bulunmadı” dedi.

   Son zamanlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve birçok bakanın Van’a geldiğini ancak somut bir hizmet yapılmadığını, sorunların sürdüğünü anlattı.

   Kurukcu, “Hatırlarsanız Cumhurbaşkanı Erdoğan, son mitinginde bazı sorunların çözümü için yine seçimleri işaret ederek, bir nevi gözdağı verdi. Şimdi iki ay sonra seçimler var, yine otobüsleri giydirecekler, arabaları donatacaklar, afişler, pankartlar sorunları çözme vaadinde bulunacaklar. Ama yine bu sorunlar çözülmeyecek. Halkımızın buna dikkat etmesini istiyoruz” uyasında bulundu.

   Kurukcu, erken seçimlerde aday olup olmayacağı ile ilgili soruyu da yanıtlayarak, “Bizim ayın 28’inde İl Başkanları toplantımız olacak. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile bu konuyu görüşeceğim. Kendisinin de tavsiyesi doğrultusunda adaylığımı açıklayabilirim” şeklinde sözlerine son verdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2018, 07:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER