'İthal etler helal kesim midir?'

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, AK Parti iktidarlarının tarım ve hayvancılık konusunda uygulamış olduğu politikaları eleştirerek, özellikle et ithalatı ile ilgili sorular sordu. İlhan, ithal etlerin helal kesilip kesilmediğini merak ettiklerini belirtti.

'İthal etler helal kesim midir?'

   Cumartesi günü parti binasında gazetecilerle bir araya gelen Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, et ithalatı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
   İlhan, geçmiş dönemlerde Türkiye’nin birçok konuda ithalata yönelmediğini, ama son yıllarda özellikle et ithalatı konusunda geleneğin bozulduğunu belirtti.
    Türkiye’nin dünyada verimli topraklara sahip ender ülkelerden olduğunu söyleyen İlhan, "Yeryüzünün en verimli topraklarına sahip olan ülkemizde 15 yıldır AK Parti iktidarlarının tarım ve hayvancılık konusunda uygulamış olduğu akla ziyan politikalar neticesinde Türkiye kendi kendine yeten dünyadaki yedi ülkeden biri olma özelliğini kaybetmiştir. Ülkemiz tarımı, nohuttan fasulyeye, mercimekten buğdaya, samandan ota birçok ürünü ithal etmemizle birlikte bitme noktasına gelmiştir. Hayvancılıktaki durumumuz da tarımdaki durumumuzdan çok farklı değildir" dedi.
    İlhan, basın toplantısını şu soruları sorarak tamamladı:
    "Bu etler hangi ülkelerde hangi mezbahalarda kesilecektir? Bu etler helal kesim midir? Özel sektör aracılığıyla da ithalata izin verilmesi ne kadar sağlıklı bir karardır? Birkaç zincir mağazada bu etlerin satılması hedeflenmektedir burada asıl amaç nedir? Lop et ithalatıyla ülke hayvancılığına hangi katkıyı sunmuş olacaksınız? Et fiyatını düşürmek adına uygulamış olduğunuz bu dahiyane buluşunuzu motorin ve benzin fiyatlarının düşürülmesinde, dolar ve euro’nun düşürülmesinde, her alandaki yüksek vergilerin düşürülmesinde, asgari ücretin arttırılmasında, emeklilerin maaşlarının arttırılmasında, uygulamayı düşünür müsünüz?" Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2017, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER