Tekataş devreye girdi, su sorunu çözüldü

Tuşba İlçesine bağlı Pirgarip Mahallesi İlkokulu ve Ortaokulu ve okulun bulunduğu mahallede yaşanan su sorunu, VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’ın devreye girmesiyle çözüldü.

Tekataş devreye girdi, su sorunu çözüldü

   Okulda ve mahallede yaşanan sorunla bizzat ilgilenen VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş da Pirgarip Mahallesine giderek, çalışmaları yerinde takip etti.

  Okula gelen  su kaynağının  kuraklık nedeniyle zamanla kuruduğu, okulda eğitim gören 265 öğrencinin ise susuz kaldığı belirlendi.

  VASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, okula en yakın su deposundan  750 metrelik  yeni bir hat oluşturarak buranın içme suyu sorununa acilen çözüm getirdi.

   Sorunları yerinde görerek çalışma başlatılması talimatı veren VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Pirgarip İlkokul ve Ortaokulunun da  bulunduğu mahallenin su sorununun çözümü için başlatılan etüt çalışmasını yerinde inceledi.

  Tekataş, okul yönetimi ve mahalle sakinleriyle sohbet ederek, vatandaşın sıkıntılarının giderilmesi için çalıştıklarını belirtti.  

    VASKİ'ye sorunlarını ileten Pirgarip okulu yöneticilerine, öğretmenlerine ve muhtarına teşekkür eden Tekataş, “Kurum olarak bu gibi sorunlardan haberdar olduğumuz gibi takipçisi oluyoruz. Sayın Valimizin de eğitim öğretim kurumlarına yönelik hassasiyetini bildiğimizden aynı titizlikle bizde eğitim öğretim kurumlarına yönelik hizmette ayrıcalık tanıyoruz.  Bu sorunların bir an evvel giderilmesi için öncelik sırasına  alıyoruz. 6 yıldır su sorunu yaşayan mahallemiz ve içinde bulunduğu okulun sıkıntısını gidermenin mutluluğunu yaşıyoruz.'' diyerek, bizlere teşekkür etmek için misafir daveti yapan bütün okul yönetimine, öğretmenlerine ve muhtarımıza biz de kurumumuz adına teşekkür ediyoruz" dedi.

   Pirgarip Mahallesi Muhtarı İbrahim Köseoğlu ise VASKİ çalışanlarına ve Genel Müdür Ali Tekataş' a teşekkür ederek “İlk müracaatımızla birlikte okulumuz ve mahallenin su sorununa buraya kadar gelerek çözüm ürettiler. Aynı zamanda çalışmaları yerinde takip etmeleri de bizi ayrıca mutlu etti” şeklinde konuştu.

   6 aydır okulda görev yaptığını belirten Pirgarip Okulu Müdürü Oğuzhan Irak da, Eğitime katkılarıyla takdir edilen Vali ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Murat Zorluoğlu ve VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş'a şükranlarını iletti.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2017, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER