Hakk Der'den Irkçılığın Tedavisi sempozyumu…

Genel merkezi Van' da bulunan Hak ve Kardeşlik Derneği, 'Ümmetin Dirilişi ve Irkçılığın Tedavisi' adlı bölgesel bir sempozyum düzenledi.

Hakk Der'den Irkçılığın Tedavisi sempozyumu…

  Diyarbakır, Batman, Siirt, Bitlis Elazığ, Bingöl ve Muş illerinden gelen panelistler, Van da ses getiren bir organizasyona imza attı.
Geçtiğimiz hafta sonu Erenoğlu Düğün Salonunda gerçekleştirilen ve üç ayrı Oturum halinde düzenlenen panele çoğunluğu Akademik camia olmak üzere, çok sayıda ilim erbabı katıldı.
  Hak ve Kardeşlik Derneği Genel Başkanı Doç.Dr. Naki Erdemir'in ev sahipliği yaptığı programda, alanında uzman 15 konuşmacı çeşitli konularda konferans verdiler.
  İslam ve Irkçılık, Dış Tehditler ve Laiklik, İslam Birliği Ama Nasıl?, İslam'a göre Gençliğin Durumu, Irkçılık Hastalığının tedavileri, İslam Kardeşliğinin önündeki Engeller konu başlıkları ile yapılan panelin oturum başkanlıklarını; Prof.Dr.Abdullah Kaya, Prof.Dr.Lokman Aslan ve ilahiyatçı Enver Atlas üstlendi. Panele derneğe mensup çok sayıda bay ve bayan dinleyici katıldı.
  Sempozyum ile ilgili açıklama yapan Hak ve Kardeşlik Derneği Genel Başkanı Doç. Dr.Naki Erdemir; "Bugün her zamandan daha çok birliğe ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu görmekteyiz. Küffarın her türlü hile ve oyunlarla İslam'a zarar vermek için gece gündüz demeden, gizli açık demeden plan yapmakta olduğunu görmekteyiz. İş öyle bir noktaya geldi ki içimize kadar giren bu melunlar ne kadar yanlış uygulama varsa dinimize mal etmeye çalışıyorlar. Bu nedenle biz Müslümanların son derece dikkatli ve uyanık olması gerekiyor. İnşallah halis niyetle yaptığımız bu konferans âlemi İslam'a faydalı olur, yaraya az da olsa merhem görevi görür" diyerek sözlerini tamamladı.
  Konferans dinleyicilerin konuşmacılara sorduğu sorularla sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2018, 17:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER