Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bedelli askerlik açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bedelli askerlikte 21 günlük temel eğitim süresinin düşmesinin söz konusu olmadığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bedelli askerlik açıklaması

          Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

 


          "Her türlü yardıma hazır olduğumuzu Yunan makamlarına ilettik"
Atina yakınlarındaki yangında ilk açıklamalarına göre 49 kişinin öldüğünü, 155 kişinin de yaralandığını üzüntü ile öğrendik. İhtiyaç olması halinde, her türlü yardıma hazır olduğumuzu Yunan makamlarına ilettik. Bu elim hadise dolayısıyla ülkem ve milletim adına, ölenlerin yakınları başta olmak üzere, tüm Yunan halkına şahsım ve milletim adına başsağlığı diliyorum.

 


           "Bakanlarımız eylem planları hazırlıyor"
Yemin törenimizin hemen ardından bakanlarımızı kamuoyuna açıkladık. Bakan yardımcılarımızın bir kısmının atamasını yaptık. Bakanlarımız kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili eylem planları hazırlıyor.
OHAL'i kaldırmamız önemli bir adım, söz verdik, sözümüzü yerine getirdik.

 


           "Milletimizin askerlikle bağlarının kopmasını istemiyoruz"
Terörle mücadele ihtiyaç duyulan düzenlemeler Meclisimiz tatile girmeden hayata geçecek. Bedelli askerlik kanunun da bu hafta hayata geçirerek o konuda da sözümüzü tutmuş olacağız. Batı ülkelerinde askerlik için personel bulunamadığı bir dönemde biz, yığılmaları önlemek için sürekli bedelli askerlik kanunu çıkartmak zorunda kalıyoruz. Türkiye'yi bedelliye ihtiyaç kalmayan bir duruma getireceğiz.

 


            Milletimizin askerlikle bağının tümden kopmasını da doğru bulmuyoruz. Bu millet asker bir millettir ve onun ruhundaki o hassasiyeti, o inceliği de kaybetmek istemiyoruz. Hem tüm vatandaşlarımıza temel askerlik eğitimini nazari ve taktiki olarak verebileceğimiz hem de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin insan gücünü uzmanlığa dayalı hale getireceğimiz bir sistem üzerinde çalışıyoruz.

 


          "Bizim için önemli olan ülkemizin neye ihtiyacı olduğudur"
İhtiyaç duyulan her zaman ülke genelinde veya belli yerlerde OHAL ilan etme yetkimiz vardır. Böyle bir ortamda hiç kimsenin ülkemizi terörle mücadele konusunda çıkardığı kanunlar konusunda eleştirmeye hakkı olamaz. Bizim için önemli olan kimin ne dediği değil, ülkemizin neye ihtiyacı olduğudur.

 


           Hudutlarımız dibinde tek bir terörist kalmayana, tüm Suriyeli kardeşlerimiz huzur içinde evlerine dönene kadar bu ülkedeki operasyonlarımız devam edecek. Devletimiz ve milletimiz için beka meselesi olarak gördüğümüz bu konuda kimse bize engel olamaz.

 


               Yahudi Ulus Devlet Kanunu
Bu coğrafyada çekilen her acının sızısını yüreğimizde hissediyoruz. Hiç şüphesiz bölgemizdeki en mazlum coğrafya Filistin'dir. Karşımızda kendisi dışında hiç kimsenin hukukunu tanımayan bir devlet vardır.
Kendi topraklarını savunmaktan başka hiçbir suçları olmayan sivil Filistinlilerin üzerine tankıyla, füzesiyle giden İsrail, terör devleti olduğunu bir kez daha gösterdi.

 


            Bu düzenleme İsrail'in dünyadaki, en siyonist, en faşist, en ırkçı devlet olduğunun hiçbir şüpheye yer vermeyecek şekilde ispatıdır
Hitlerin, ari ırk saplantısı ile İsrail yönetiminin, bu kadim toprakları sadece Yahudilere ait sayan anlayışı arasında hiçbir fark yoktur. Dünyayı büyük bir felakete sürükleyen Hitler'in ruhu, İsrail'in bazı yöneticileri arasında yeniden hortlamıştır.

 


           "Bugün yaşananlara susanlar, yarın yaşanacakların müsebbibi olacaktır"
İslam dünyasını, Hristiyan alemini, dünyadaki demokrat ve özgürlükçü tüm devletleri, kurumları, sivil toplum kuruluşlarını, medya mensuplarını İsrail'e karşı harekete geçmeye davet ediyorum. Bugün yaşananlara susanlar yarın yaşanacakların müsebbibi olacaktır.

 


            "Yatırımcıları Türkiye'nin geleceğine güvenmeye davet ediyorum"
Buradan uluslararası yatırımcıları, ülkemizdeki yatırımcıları, tüm finans çevrelerini Türkiye'nin geleceğine güvenmeye davet ediyorum. Türkiye'ye bugün yatırım yapanlar, yarın en çok karlı çıkanlar olacaktır. Büyük yatırımcıların muhatabı artık doğrudan Cumhurbaşkanlığı olacaktır.

 


             24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanlığında ve milletvekilliğinde aldığımız sonuçları analiz ediyoruz. Özellikle 1 Kasım’a göre oy kaybettiğimiz yerleri ve bunların sebeplerini tüm detaylarıyla anlamaya çalışıyoruz. Çıkardığımız sonuçları bir sonraki seçim için ders haline dönüştürüyoruz. Başka partiler kendi iç kavgalarıyla, çekişmeleriyle uğraşabilir. Bizim böyle bir lüksümüz yok. Milletimiz bizden hizmet bekliyor.

 


             "21 günün düşmesi söz konusu değil"
Grup toplantısı sonrası soruları yanıtlayan Erdoğan, bedelli askerlikte 21 günün düşmesinin söz konusu olmadığını açıkladı.
Erdoğan, "Süre olaraktan yaş noktasında asgari 25 yaş, 38’i kaldırıyoruz önü açık. Bakaya olayını tamamen ortadan kaldırıyoruz. Dedik ya millet asker. O konuda mevcut durum devam ediyor" dedi.

 


            "Irkçı yaklaşım kabul edilebilir değil"
Dün Mesut Özil ile görüştüğünü dile getiren Erdoğan, "Dün gece Mesut ile görüştüm. Mesut’un açıklaması takındığı tavır tam millidir. Gözlerinden öpüyorum. Alman Milli Takımın başarısı için ter döken gence böyle ırkçı yaklaşım kabul edilebilir değil. Bu hazımsızlıktır" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2018, 14:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER