Ordu Caddesi güzelleşti; ama…

Van'ın İpekyolu Belediyesi tarafından alt yapı ve üst yapısı tamamen değiştirilerek hizmete açılan Ordu Caddesi, esnaflar ve vatandaşlar tarafından takdir toplarken, bazı araçların yolu park ederek adeta işgal etmesi tepki topluyor.

Ordu Caddesi güzelleşti; ama…

                Uzun süredir adeta seyyar işgali altında olan, geçtiğimiz yıl seyyar işgalinden kurtulan ancak bu kez de araçların park alanına dönüşen Ordu Caddesi, İpekyolu Belediyesi'nin çalışmaları sonucu iki aydan daha kısa süre içinde çok güzel bir caddeye dönüştürüldü.

 


                 Peyzaj çalışmaları ile birlikte söz konusu cadde, eski görüntüsünden kat be kat daha güzel oldu.
Kahvaltıcılar Sokağı'nın üst bölümünde yer alan Ordu Caddesi ve bağlantılı yolların alt ve üst yapısı tamamen yenilendi. Işık sisteminin yanı sıra kaldırımlar da değiştirildi. Ordu Caddesi son haliyle görenler tarafından tam not alırken, bu kez araçların gelişigüzel park etmesinden dolayı birçok sürücü bu yolu kullanamaz duruma geldi.

 


             Ordu Caddesi'nin orta refüj olan bölümüne araçların park etmesi sonucu yol tamamen trafiğe kapatılıyor. Orta refüj olmayan yolun bazı bölümleri ise araçlar tarafından adeta işgal ediliyor.

 


           Bazı bağlantılı yollarda da araçların park etmesi sonucu, söz konusu yollar trafiğe kapatılıyor.
Vatandaşlar, esnaflar ve bazı sürücüler olaya tepki göstererek söz konusu sorumsuzluğun cezalandırılmasını istiyor.
İpekyolu Belediyesi tarafından alt yapı ve üst yapısı tamamen değiştirilen caddenin oldukça güzel olduğunu, ancak araç parklarından dolayı sıkıntılar yaşandığını anlatan vatandaşlar, "Kimi esnaflar, kimi sorumsuz sürücüler yüzünden söz konusu caddeyi ve bu caddeye çıkan bağlantılı yolları kullanmak adeta işkence halini aldı. Yollarda eğer orta refüj varsa, sağ veya sol hiç fark etmiyor, bir araç park edince yol kapanıyor. Karşı yoldan geçmek isteyince bakıyorsunuz o tarafa da sorumsuz sürücüler aracını park etmiş. Böyle olunca o yolları kullanamıyoruz. Yetkililerin bu soruna bir çözüm bulması gerekiyor. Mutlaka cezai müeyyideler uygulanarak bu sorunun çözülmesini istiyoruz" yorumunda bulundular.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2018, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER