Parlak başkanlığında İl Koordinasyon Toplantısı…

2018 yılının üçüncü dönem ‘İl Koordinasyon Kurulu’ toplantısı Van Valisi Mehmet Parlak başkanlığında yapıldı. Vali Yardımcısı Parlak, Van’da yaklaşık 5 buçuk milyar TL’lik bir toplam proje bedelinin olduğunu söyledi.

Parlak başkanlığında İl Koordinasyon Toplantısı…

   Van Vali Yardımcısı Mehmet Parlak başkanlığında Tuşba Belediyesi Meclis Salonun'da yapılan İl Koordinasyon Toplantısı'da kentteki yatırımlar ele alındı.

    Kurum temsilcilerinin yatırımlarla ilgili bilgiler aktardığı Koordinasyon Kurulu’nun 2018 yılı üçüncü dönem toplantısına; Van Büyükşehir Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü, TEİAŞ Bölge Müdürlüğü temsilcileri ile ilç belediye yetkilileri katıldı.

    Van'da toplam proje bedelinin yaklaşık 5 buçuk milyar TL olduğunu söyleyen Vali Yardımcısı Mehmet Parlak, yetkililerden bilgiler aktarılmasını istedi.

     Vali Yardımcısı Parlak, “Proje sayılarına bakıldığında, toplam proje sayısı çeşitli sektörlerde olmak üzere 906, devam eden proje sayısının ise 459 olduğunu görüyoruz. İhale aşamasında ise 210 projemiz bulunmaktadır. Başlanamayan proje sayısı ise 117’dir. Bu sayılan projelerden bir kısmı da bitmiş bulunmakta, bunların adedi ise 120’dir. Mahallî idareler yatırım programında 364 proje var. Bunların 78 projesi bitirilmiş, 175 adedine ise devam edilmektedir. 364 proje içerisinde 69 proje ihale aşamasında, 42’si ise çeşitli nedenlerle başlanamamış, yani ihale sürecine henüz gelmemiş olduğunu görüyoruz. Yatırımcı kuruluşların toplam proje bedelinin 4 milyar 779 milyon TL’dir. Önceki yıllar harcamasının 1 milyar 481 milyon TL olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

   Toplantıda, katılımcıların soruları da yanıtlandı.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2018, 16:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER