Van’da gece saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı, kent genelinde hayatı zorlaştırırken Van Büyükşehir Belediyesi geniş çaplı bir mücadele başlattı. Ulaşımda aksama yaşanmaması için kar küreme ve tuzlama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ile Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda 240 araç ve 600 personel aktif olarak görev yapıyor. Ekipler, özellikle ulaşımın aksamaması için ana arterler ve yoğun kullanılan güzergâhlara öncelik veriyor.

Kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 49 mahalle ve 41 mezra yolu, ekiplerin yoğun çalışmasıyla yeniden açılmaya çalışılıyor. TOKİ yolları başta olmak üzere kent genelindeki ana arterlerde kar küreme ve tuzlama çalışmaları sürdürülürken, kaldırım ve yaya yollarında da temizlik çalışmaları titizlikle yürütülüyor.

Van Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşların güvenliği için ekiplerin 7 gün 24 saat sahada olduğunu vurguladı. Kar yağışının devam etmesi halinde çalışmaların aynı yoğunlukla sürdürüleceği belirtildi.

Whatsapp Image 2025 12 16 At 10.39.17 (3)

Whatsapp Image 2025 12 16 At 10.39.17 (1)

Vanlı İşçiler Göçük Altında Kaldı: 1 Ölü, 1 Yaralı
Vanlı İşçiler Göçük Altında Kaldı: 1 Ölü, 1 Yaralı
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2025 12 16 At 10.39.17

Whatsapp Image 2025 12 16 At 10.39.16-1

Kaynak: HABER BÜLTENİ