Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM’deki haftalık grup toplantısında sürece dair değerlendirmelerde bulundu.

Süreç komisyonunun çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Erdoğan, "Adımları büyük titizlikle planlıyoruz. Omuzlarımızda 86 milyonun mesuliyetini ve kutsal emanetini taşıdığımızın bilinciyle davranıyoruz" dedi.

Kurtulmuş'tan Genel Af ve Çerçeve Yasa Açıklaması
Kurtulmuş'tan Genel Af ve Çerçeve Yasa Açıklaması
İçeriği Görüntüle

"Komisyon fikir birliği içindedir"

Erdoğan'ın komisyon ile ilgili açıklamaları şöyle: “Dün komisyonumuz 17. toplantısını gerçekleştirdi. Komisyon fikir birliği içindedir. Komisyonun çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Terörden kurtulmanın vakti geldi. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak siyaset üstü bir zeminde ele aldığımız bu süreci suhuletle menziline ulaştırmak istiyoruz. Komisyonun en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Bunun sorumluluğu milletvekillerinin üzerinde. Önümüze gelen konularda çözüm odaklı bir yaklaşım içinde olacağız. Bu yolculukta sonuçta kazanan Türkiye olacak, milletimiz olacak, kazanan kardeşlik olacak.”

"Bahçeli sürecin buraya gelmesine eşsiz katkılar sağladı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörsüz Türkiye süreciyle ülkemizi yarım asırlık prangadan, enerjisini emen büyük bir beladan kalıcı olarak kurtaracağız. Ne yapıyorsak bunun için yapıyoruz” ifadelerini kullandığı konuşmasında MHP lideri Devlet Bahçeli’nin dünkü grup toplantısında Meclis komisyonunun Abdullah Öcalan ile görüşmesine yönelik söylediği, “Kimse gitmezse İmralı’ya ben giderim” sözlerine de yanıt verdi:

“Sayın Bahçeli ilk günden itibaren yaptığı ufuk açıcı cesurca açıklamaları ile sürecin buraya gelmesine eşsiz katkılar sağladı.”

Kaynak: Haber Merkezi