Van’ın Edremit ilçesinde üniversite hayali kuran gençlere yönelik düzenlenen Geleneksel TYT Kamp Programı başladı. Edremit Belediyesi tarafından hayata geçirilen program, bu yıl da Edremit Sürekli Eğitim Merkezi (ESEM) ev sahipliğinde öğrencilere kapılarını açtı.

Okul çevreleri için yeni güvenlik dönemi: 81 ile genelge gönderildi
Okul çevreleri için yeni güvenlik dönemi: 81 ile genelge gönderildi
İçeriği Görüntüle

19 Ocak 2026 itibarıyla başlayan kamp programında, Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) hazırlanan öğrencilerin akademik başarılarının artırılması hedefleniyor. Program kapsamında öğrenciler, planlı ders tekrarlarının yanı sıra deneme sınavlarıyla sınav pratiği yapma imkânı buluyor.

M2-1

TYT Kamp Programı, 28 Ocak 2026 Çarşamba günü yapılacak deneme sınavı ile sona erecek. Deneme sınavının ardından ise saat 14.00’te öğrencilere yönelik çeşitli motivasyon etkinlikleri düzenlenecek.

Kontenjanın sınırlı tutulduğu programda, öğrencilere dağıtılan TYT hazırlık kitaplarının da sınırlı sayıda olduğu belirtildi. Bu uygulamayla daha verimli ve birebir bir eğitim ortamı oluşturulması amaçlanıyor.

Programa katılan öğrenciler, ESEM bünyesindeki kantin alanında etüt çalışmaları yaparak ders aralarında da çalışmalarını sürdürebiliyor. Kamp süresince öğrencilerin hem akademik hem de sosyal ihtiyaçlarının gözetildiği ifade edildi.

Edremit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri, eğitim alanındaki desteklerin süreceğini belirterek, gençlerin sınav sürecinde yalnız bırakılmayacağını vurguladı.

M2-2

Kaynak: Haber Bülteni - Edremit Belediyesi