Çalışma olmayınca daha mı güzel?

    Son zamanlarda, ilginç bir eleştiri ve hakaret yöntemine şahit oluyoruz.

   Daha önce bozuk, kullanışsız, sıkıntılı yol ve kaldırımlardan rahatsızlık duymayan bazı şahıslar, kayyum veya Ak Parti’li belediyelerin çalışmaları olduğunda, ‘toz, toprak, trafik sıkıntısı, ihaleyi birilerine peşkeş çekme’ gibi mazeretlerle ile başlıyor havlamaya.

   Bugüne dek geçmişteki birçok sorunu görmeyen veya görmezden gelen kesimler, yeni yol ve yeni kaldırım çalışmaları olduğunda özellikle sosyal medyayı kullanarak algı oluşturmaya gayret ediyor.

   Bunlar; sol tandanslı, hükümet karşıtı, devlet karşıtı, örgüt yanlısı, örgüte müzahir partililer, muhalif kanat, sürekli saf değiştiren kesimlerden oluşuyor.

   Sadece bunlar mı?

   Elbette hayır.

   Devletçi, bayrakçı, hükümet yanlısı görünüp aslında başka taraflara yaranmaya çalışan bazı güruhlar da cabası…

   Son üç-dört yıldır Van’da birçok caddenin yolları, kaldırımları, elektrik direkleri yenilendi. Özellikle akşam ve gece saatlerinde şehrin caddeleri çok çok güzel görünüyor.

   Hatırlanacağı üzere 4-5 yıl önce İkinisan Caddesi tümüyle yenilendi. Işık huzmesi altında insanlar geç saatlere kadar yenilenen kaldırımlarda yürüyüşler yaptı.

    Yine üç yıl önce İskele Caddesi çift yönlü olarak yenilerek hizmete açıldı. Aslında ilk açılış olduğu zamanlar yolun orta bölümündeki ışıklı dubalar, kaldırımlardaki bir çocuk boyunda olan ışıklı bölmeler caddeye ayrı bir renk katıyordu. Sonraki süreçte dubaların çoğu ve ışıklı bölmeler duyarsız kişi ve sürücüler tarafından kırıldı, hasar gördü ve şimdi hepsi kaldırıldı. Ama bu cadde, eski halinden çok çok güzel.

   Yine sebze hali yolu, Milli Egemenlik Caddesi tümüyle yenilendi. Cumhuriyet Caddesi’nin birçok bölümü, Kazım Karabekir Caddesi tümüyle yenilendi.

   Merkez belediyeler de kendi bölgelerinde yolları, kaldırımları bir bir yeniliyor.

   PTT Caddesi, Sanat Sokağı, Yüzbaşıoğlu Caddesi, daha sayamayacağımız birçok prestij caddeleri hizmete açıldı. Sıhke Caddesi’nin bir bölümünde çalışmalar tamamlanmak üzere, kalan bölümde çalışmalar sürüyor.

   Bizler de gazeteciler olarak zaman zaman aksayan çalışmaları, esnafın çektiği sıkıntıları elbette seviyeli bir dille eleştirdik. Ama inanın çalışmalar tamamlandığında Van’ın birçok caddesi, kaldırımı çok çok daha güzel olacak.

  Bu çalışmalar yapılırken, alt yapı da baştan sona elden geçiriliyor.

   Van’ın elli yıllık bazı kanalizasyon sorunu olan yolları daha yeni yeni yapılıyor.

    Yıllardır bu ülkede yaşayıp, bu ülkenin yok olması için çaba gösterenler oldu, olacak. Ama en üzüldüğümüz şey, vatan sevdalısı görünüp, alttan altta ülkeyi yönetenleri düşman görenlerin safında yer alanlardır.

   Riyakâr insanlar hiçbir zaman için iflah olmamıştır, olmaz.

   Aslında direkt karşınızda olan kişiler, ikiyüzlülerden daha iyidir.

   Bir menfaat elde etmediği için çalışmaları karalayanlar, çalışmaların yapılmamasını arzulayanlardır.

  Elbette ki çalışmalarda aksaklıklar, eksiklikler olmuştur. Bunu seviyeli bir şekilde eleştirebiliriz. Ama –geçmiş dönemlerde gördük- birilerinden talimat almadan bir parke taşı bile döşemeyenlerin ekmeğine yağ sürülmesi de doğru değildir.

   Kış gelmeden kentteki sokak, cadde, yol ve kaldırım çalışmalarının tamamlanması hepimizin arzusu. İnşallah şehirdeki çalışmaların tamamlanması ile havlayanların da sesi kesilir.

YORUM EKLE