Bariyerleri Van halkı kaldırdı

Tokat Valisi iken geçtiğimiz hafta Van’a atanan ve görevine başlayan Yeni Van Valisi Dr. Ozan Balcı’yı, kentteki gazete temsilcileri olarak ziyaret ettik.

Göreve gelir gelmez, yaklaşık 8 yıldır Van Valiliği önünde bulunan demir bariyerleri kaldıran ve söz konusu alana oturma bankları bıraktıran Vali Balcı ile yaklaşık 45 dakikalık bir sohbetimiz oldu.

Gazete yetkilileri olarak, söz konusu kararın halk nezdinde oluşturduğu olumlu havayı kendisine ilettik.

Vali Balcı ise söz konusu bariyerleri, kendisinin değil, aslında halkın kaldırdığını belirtti. Halka güven duyulmazsa, kentte çalışılamayacağının altını çizen Vali Balcı, “Bu halka güvenmek zorundayız. Halkımız için biz buradayız. Eğer onlarla aramızda bu tarz duvarlar olursa, biz çalışabilir miyiz? Biz bu şehrin vatandaşlarını seviyoruz ve onlarla birlikte bu şehri en iyi noktaya taşımak için gayret göstereceğiz” dedi.

Gazetecileri de önemsediğini vurgulayan Vali Balcı, kentin sorunlarını ayrı başlıklar halinde tartışmaya açacaklarını, kentin önemli aktörleriyle bu sorunların çözümü noktasında çalışacaklarını dile getirdi.

Kentteki sorunları bütüncül bir akıl ile çözmeye gayret göstereceklerini söyleyen Vali Balcı, “Bu sorunları Van’da yaşayan her kesimle birlikte üzerinde çalışarak çözüme kavuşturacağız. Sorunların çözüme kavuşturulması noktasında herkesin fikrini önemser, Van’ın faydasına olan önerileri dikkate alarak hayata geçiririz. Van’ın imarına, ihyasına, inşasına, huzuruna, refahına, esenliğine, katkı sağlayacak projeleri ilimize kazandıracağız. Bu anlamda kentin gelişmesi için Van’daki sivil toplum örgütleriyle, kamu kurumlarıyla, belediyelerle, iş dünyasıyla, basın mensuplarıyla birlikte el ele vererek çalışacağız. Allah’ın izniyle ilimizin sorunlarını minimuma indirmek için hep birlikte gayret sarf edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Gazetecileri ekip arkadaşı olarak gördüğünü dile getiren Vali Balcı, kentte yapmaya çalıştıkları tüm işin, basın aracılığıyla kamuoyuna yansıtıldığını, gazetecilerin de bu işi yaparken kendi meslek etik kurallarına uymasının önemine işaret etti.

Değerli okurlar, gerçekten de Vali Balcı kentte ilk günlerdeki görüntüsüyle halkın gönlüne girmeyi başardı. Caddelerde esnaflarla sıcak sohbeti, işportacılarla kaynaşması, halkla samimi görüntüleri öne çıkan detaylar olarak dikkat çekti.

İlçe ziyaretlerinde tarlalara inip çiftçilerin yanına gitmesi, sıcak sohbeti, çocuklarla olan yakın ilgisi, halk nezdinde de karşılık buldu.

Bizlere açıklamalarda bulunan Vali Balcı, “Ben, bizi gözetleyen Allah’ın huzurunda doğruyu yapmaya gayret gösteriyorum. İnşallah yanlış yapmayız. Sorumluluğumuzun büyüklüğü ve ağırlığının farkındayım. Umarım güzel çalışmalar yapar, halkın duasını alırız” diye konuştu.

Kendisini ziyaret edenlere gösterdiği sıcak ilgiyi, biz gazetecilere de derinden yansıtan, her gazete yetkilisiyle kısa süreli de olsa sohbet etmeye çalışan Sayın Valimize teşekkür ediyoruz.

İnşallah bu kentte güzel işler yapılır ve bizler de bu güzel çalışmaları kamuoyuna yansıtırız.

YORUM EKLE