zmir'in Balçova ilçesinde 8 Eylül tarihinde Salih İşgören Polis Merkezi'ne gerçekleştirilen silahlı saldırıda ağır yaralanan polis memuru Ömer Amilağ, 22 gündür yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Bu olayla birlikte saldırıda hayatını kaybeden polis sayısı üçe ulaştı.
Saldırı, 16 yaşındaki E.B. tarafından pompalı tüfek kullanılarak düzenlenmişti. Olayda ağır yaralanan Amilağ, yoğun bakım ünitesinde 22 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Saldırıda yaralanan diğer polis memuru Murat Dağlı ile bir sivil vatandaşın tedavileri ise devam ediyor.
Saldırıda hayatını kaybeden diğer polisler, 1. sınıf emniyet müdürü ve polis başmüfettişi Muhsin Aydemir ile polis memuru Hasan Akın olmuştu.
Olay sonrası yaralı yakalanan saldırgan E.B. ile babası dahil toplam 7 kişi tutuklandı. Soruşturma kapsamında, saldırganın IŞİD ile bağlantılı olduğu belirlenmişti.




