MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Siyaset ve Liderlik Okulu 22. Dönem Sertifika Töreni’nde gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Mesud Barzani’nin “O hâlâ eski Bozkurt, sadece şimdi koyun postuna bürünmüş” sözlerine yanıt vererek, “Ben bir Bozkurtum, ecel aman verdiği sürece de Bozkurt olacağım” dedi.

Bahçeli, geçtiğimiz günlerde Eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani’nin Cizre’ye ziyareti sırasında ellerinde uzun namlulu silahlarla gezen peşmergelerin görüntülerine sert tepki göstermişti. Barzani bu sözlerin ardından Bahçeli için eleştiride bulunmuştu.

Cizre Provokasyonu ve Kandil Açıklamaları

Bahçeli, “Cizre provokasyonu bizi yıldıramayacaktır. Bozkurtluğumuza gelince, elbette bozkurtum ve öyle de göçüp gideceğim” ifadelerini kullanarak, Kandil’den yapılan sorumsuz açıklamalara sert tepki gösterdi.

SDG’nin fesih sözlerine MHP’den yanıt! Feti Yıldız şartı açıkladı
SDG’nin fesih sözlerine MHP’den yanıt! Feti Yıldız şartı açıkladı
İçeriği Görüntüle

Ahlaki Kriz ve Toplumsal Sorunlar

Bahçeli, spor alanındaki bahis skandallarına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarına ve toplumsal çürüme belirtilerine dikkat çekti. “Yüzyılın yolsuzluğu milli hafızaya kazınmıştır. Adaletin devreye girmesine saldırmak hem ahlaki hem hukuki kriz doğurur” değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, artan sokak şiddeti, çocuk yaşta tetikçilerin sahaya sürülmesi, ailelerin dağılması ve altın hırsızlığı gibi toplumsal sorunları “ahlaki kriz” olarak nitelendirdi.

PKK ve İmralı Mesajları

MHP lideri, 4 Aralık’ta gerçekleştirilen Komisyon 19. toplantısında İmralı’ya giden heyetin mesajlarının ele alındığını belirtti. “PKK’nın kurucu önderliğinin mesajları makul, müspet ve muayyendir. Berrak suyu bulandırmanın hiçbir anlamı yoktur” dedi.

Toplumsal Dayanışma ve Barış Vurgusu

Bahçeli, Türkiye’nin toplumsal bütünleşme hedefini vurgularken, siyasette konuşarak ve anlaşarak çözüm odaklı bir yaklaşımın önemine dikkat çekti. “Kürt kardeşlerimizi alayla değil, muhabbetle, hürmetle kucaklıyoruz. Barış kuşunun ikinci kanadı inşallah takılacak ve uçuşunu herkes görecektir” ifadelerini kullandı.

Ahlak, Eğitim ve Toplumsal Bilinç

Bahçeli, ahlak ve etik değerlerin önemine değinerek, “İnsanın dini aklıdır, aklı olmayanın dini de yoktur. Aklın olmadığı yerde adaletten bahsedilemez” dedi. Gençler için eğitim, aile desteği ve toplumsal dayanıklılık programlarının gerekliliğini vurguladı.

Bahçeli, sözlerinin sonunda, ülkenin geleceğine dair ütopik ve ölçüsüz açıklamalara kulaklarını kapattıklarını, tarihi fırsatları kaçırmayacaklarını ve Türkiye’nin karanlık görenlerin tarih sahnesinden silineceğini ifade etti.

Kaynak: HABERLER.COM