Anlamlı kampanya

   Değerli okurlar, Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde, ilgili bakanlıkların, kurumların da desteğiyle 11 Kasım’da ülkemizin tüm bölgelerinde ağaçlandırma seferberliği düzenlendi.

   Bu kapsamda yeşillik açısından fakir bir bölge olan Van’da da bu ağaçlandırma seferberliği eş zamanlı yapıldı.

   Aslında birçok bölgede saat 11.00’de yapılan ağaçlandırma seferberliği, bazı ilçelerimizde farklı saatlerde yapıldı.

    Van Valisi Mehmet Emin Bilmez de, Edremit TOKİ bölgesinde deniz manzaralı bir tepelere ağaç dikilen alandaki etkinliğe katıldı.

   İlimizde 40 bin ağaç toprakla buluşturuldu ve inşallah önümüzdeki süreçte bu yeşillendirme çalışmaları da sürer.

   81 ilde olduğu gibi Van'da da eş zamanlı gerçekleşen fidan dikim etkinliğine, Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, eşi Meral Bilmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, Vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, Orman İşletme Müdürü Mehmet Kandilli, AFAD İl Müdürü Ali İhsan Körpeş, İl Müftüsü Ömer Keskin, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

   Edremit Kent Ormanı'nda Orman İşletme Müdürlüğü ve Edremit Belediyesi tarafından organize edilen programda 7 bin fidan dikildi.

   Değerli okurlar Van, ülkemizde ormanı en az olan şehirlerden biri. Geçtiğimiz günlerde orman haritasına baktığımda bu oranın yüzde 2 olduğunu gördüm. Hemen çevremizdeki diğer şehirlere baktım. O şehirlerdeki orman oranı Van’dan çok çok fazla.

   Zaten Vali Bilmez de etkinlikte yaptığı konuşmada Van’daki orman azlığına dikkat çekti. Vali Bilmez, Van’da 16 ayrı bölgede 40 bin fidanın toprakla buluşturulduğunu anlatarak, “Farklı farklı noktalarda ilimizde yaklaşık 40 bin ağaç toprakla buluşturuldu. Ayrıca kamu kurumlarımıza ve vatandaşlarımıza da 100 bin ağaç dağıtımı gerçekleştirilecek. Badem, ceviz ve sedir ağaçlarını vatandaşlarımıza dağıtacağız. Bugün burada 7 bin ağacı Edremit'te toprakla buluşturduk. Kurubaş'ta 23 bin ağaç dikimi gerçekleştirildi. Her ilçemizde bugün ağaç dikimi gerçekleştirildi. Edremit'te bugün sedir, servi, karaçam ve sarıçam ağaçları dikildi. İnşallah çocuklarımızla birlikte diktiğimiz bu ağaçlarımız, onların umutlarıyla birlikte büyüyecekler. Orman oranı en düşük illerden biriyiz. Kargaların ektiği ceviz ağaçlarının dışında normal orman varlığımız neredeyse yok denecek kadar az ama son yıllarda ciddi bir ağaç dikimi oldu. Orman müdürlüğümüz ve belediyelerimiz bu konuda ciddi bir çaba sarf ediyorlar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Pes etmeden her yıl Van'ı daha çok ağaçla buluşturma gayreti içerisinde olacağız" ifadelerini kullandı.

   Etkinlikte söz alan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say da orman varlıklarının artırılması için gayret göstereceklerini anlatarak, “İnşallah, gerek Edremit'te, gerekse tüm ilçelerde orman varlığımızı arttıracağız. Maalesef geçtiğimiz aylarca orman varlığımızın azalması ve yangınlara şahit olduk. Biz Edremit Belediyesi olarak gerek Tarım ve Orman Bakanlığımız ve gerekse Orman Genel Müdürlüğümüzle ortaklaşa yer tahsisinde bir kurumumuz, ağaç temini bir kurumumuz ve bu anlamda organizasyonunun da belediyemiz yapmak üzere Edremit Kent Ormanını inşallah önümüzdeki yıllarda artık orman halini hep beraber göreceğiz. Geçen yıl yaklaşık 55 dekar alanı dikmiştik. Bu yıl ise 60 dekarlık bir alanı ağaçlandırıyoruz. İnşallah önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde toplamda 300 dekarlık bir Edremit Kent Ormanı'nı halkımızla buluşturacağız. Artık buraya gelen herkesin Edremit'te dikili bir ağacı var. Bu fidanlarımız çocuklarımızla beraber büyüyecekler. İleride onlar gibi yetişkin birer varlık olacaklar. Orman varlığımızın artması noktasında da Edremit Belediyesi olarak tüm imkânlarımızı seferber ettik. İnşallah yeşil Edremit'i, daha yeşil, orman varlığı daha zengin bir ilçe haline getireceğiz” dedi.

   Bizler de önümüzdeki süreçte herkesin fidan dikme konuşunda daha duyarlı davranmasını arzuluyoruz.

   Dünyamız, ülkemiz, bölgemiz, ilimiz ve yaşadığımız bölge ormanlarla güzelleşsin temennimle…

YORUM EKLE