Hasta yavru kediler YYÜ Kedi Evi'nde…

Van'da Alaköy Mahallesi'nde hasta yavru kediler Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Ambulansı ile bulundukları yerden alınarak bakımları yapılmak üzere YYÜ Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne getirildi.

Hasta yavru kediler YYÜ Kedi Evi'nde…

    Van'ın Tuşba İlçesi Alaköy Mahallesi'nde bulunan ve anneleri ölen yavru kedilerin hiç bir şey yiyip içmemesi üzerine harekete geçen  duyarlı vatandaş Davut Binici Van YYÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Soygüder'i arayarak kedilerin ölmemesi için yardım istedi. Bunun üzerine Dekan Prof. Dr. Soygüder'in talimatıyla yavru kedilerin bulunduğu mahalleye hemen  Hayvan Ambulansı gönderildi. Mahalleden yavru kedileri alan ambulans  onları Van YYÜ Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü’ne getirdi.

   Van YYÜ Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya tarafından muayene edilen kedilere barınma imkanı sağlanırken yavruları emzirecek bir süt anne de bulundu. Prof. Dr. Kaya kedilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade ederek zamanı geldiğinde tekrar doğdukları yere geri götürüleceğini kaydetti.  

   Yavru kedilerin, YYÜ Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Kedi Villası'nda ziyaret edilebileceği ifade edildi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2018, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER