Çikolatanın Farkı Hazz ile Çıkıyor!

Çikolatanın Farkı Hazz ile Çıkıyor!

Çikolata, küçük büyük demeden her insanın en çok sevdiği gıdalar arasında yer almaktadır. Binlerce yıllık geçmişe sahip olduğu bilinen çikolata, yediden yetmişe her insan için vazgeçilmez bir lezzet sunarken unutulmaz bir deneyim yaşatmaktadır. Çikolatanın asıl lezzeti ve faydaları ise kaliteli malzemelerin ustalık ile birleşmesi ile ortaya çıkmaktadır. Hazz çikolata ve makaron çeşitleri ile sizleri keyif dolu bir lezzet yolculuğuna çıkarmayı vadediyor!

Herkesin adeta tutku ile yemek istediği çikolatanın serüveni bakir yapısını koruyan tropik ortamlarda başlamaktadır. Nemli ve boğucu sıcaklığın hakim olduğu ortamlarda yetişen kakao ağacı, tatlı krizlerinde imdadımıza yetişken çikolatanın hammaddesini oluşturmaktadır. Kakao kalitesi, miktarı ve tarifin detayları çikolatanın farklı aromalar sunmasını sağlamaktadır. Çikolatanın içeriğinde kakao miktarı artıkça ortaya daha kaliteli ürünler çıkmaktadır.

Yapılan araştırmalar, çikolatanın mutluluk aşıladığını ve insanların daha iyi hissetmelerine yardımcı olduğunu göstermektedir. Ancak işin sırrı kaliteli çikolata ile ortaya çıkmaktadır. Kaliteli bir çikolatanın elde edilebilmesi için en az yüzde 30’unun kakao olması gerekmektedir. Bu miktar artıkça çikolatanın büyüleyici etkisi de aynı oranda yükselmektedir.

Kaliteli Çikolatanın Faydaları Nelerdir?

Kakao açısından zengin olan çikolata, lezzet açısından unutulmaz bir gastronomik deneyim yaşatırken insan vücuduna çok sayıda fayda sağlamaktadır. Bu etkileri görebilmek için kaliteli malzemelerden üretilmiş çikolataların tüketilmesi gerekmektedir. Çünkü her çikolata, aynı oranda kakao barındırmamakta ve aynı kalite standardını sağlayamamaktadır.

Kaliteli çikolatanın faydaları:

·        Çikolatanın hammaddesi olan kakaonun içerisinde anandamine adlı madde bulunmaktadır. Bu madde, vücuttaki sinir sistemini uyarmakta ve bedenin gevşeyerek rahatlamasını sağlamaktadır. Düzenli şekilde kaliteli çikolata tüketen kişiler, daha fazla pozitif düşünmektedir.

·        Kakaonun en önemli etkilerinden bir diğer yaşlanmayı geciktirmesidir. Flavonoid kaynağı olan ve antioksidan etki gösteren kakao, yaşlanma karşısında adeta bir duvar gibi durarak önleyici olmaktadır.

·        Düzenli kaliteli çikolata tüketimi, damar içi sertleşmeyi önleyerek tıkanıklık gibi risk faktörlerinin azalmasını sağlamaktadır.

·        Çikolatanın ana maddesi olan kakaoda fosfat, flor ve tanin gibi diş sağlığı açısından faydalı maddeler bulunmaktadır. Japonya’nın Osaka Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bir araştırmanın sonuçlarına bakıldığında bu maddeler sayesinde kakaonun diş çürüklerini önlemede yardımcı olduğu görülmektedir. Kakaonun bu özelliği, diş macunları kadar etkili olabilmektedir.

·        Kaliteli çikolatada yer alan demir anemi riskini azaltır. Potasyum ise tansiyonun dengelenmesini sağlar.

·        Kakao yağı, kötü kolesterolün düşürülmesinde etkili olan maddeler arasında yer almaktadır.

·        Çikolatanın en bilinen etkisi ise insanlara mutluluk vermesidir. Bunun temel sebebi enforfinlerin salgılanmasını sağlamasıdır. Beyinde yer alan endorfin, doğal uyuşturucu görevi görmekte ve salgılandığında vücut ağrılarını azaltmaktadır. Düzenli çikolata tüketimi ile bu tür sorunların üstesinden gelinebilmektedir.

·        Çikolata, serotonin olarak adlandırılan ve Türkçede mutluluk hormonu olarak bilinen serotoninin yükselmesine yardımcı olmaktadır. Kadınların adet dönemlerinde çikolata yemek istemelerinin sebebi de bununla alakalıdır. Adet dönemine giren kadınların vücudundaki serotonin seviyesi hızla düşmektedir. Bu nedenle adet dönemi ile çikolata fazlaca bağdaştırılmaktadır. Kadınlar bu dönemlerde çikolata tüketerek serotonin seviyesini dengelemeyi amaçlamaktadır.

·        Serotonin hormonunun yükselmesi, depresyon riskini azaltmaktadır. Psikiyatristlerin büyük bir bölümü depresyona yatkınlığı bulunan hastalarından çikolata tüketmelerini istemektedir.

Kakao Oranının Yüksek Olduğu Çikolatalar Daha Fazla Fayda Sağlıyor

Bitter çikolata, kakao oranının yüksek olması ile ön plana çıkarken ağızlarda daha yoğun bir kakao tadı bırakmaktadır. Çikolata yemenin hazzını doruklarda yaşamanızı sağlayan bitter çikolata, yoğun oranda kakao içerdiği için diğer çikolata türlerine kıyasla daha fazla fayda sağlamaktadır. Bitter çikolatanın içerisinde yüksek oranda kakaonun bulunması teobromin, kafein ve polifenol gibi maddelerin daha vücuda daha fazla nüfuz etmesini sağlamaktadır. Bu maddeler bilişsel işlevler üzerinde olumlu etkilerine sahiptir.

Bitter çikolatalar, felç için risk faktörlerinin etkisini azaltmaktadır. Uzmanlar, sıralanan bu faydaların görülebilmesi için uzun sürede düzenli şekilde bitter çikolata tüketilmesini önerilmektedir.

Yorgunluk Problemi Yaşıyorsanız Çikolata Tüketmelisiniz

Kakao içeriği yüksek olan çikolatalar hakkında bilinmesi gerekenlerden biri de enerji kaynağı olduğudur. Eğer çikolata tüketmeyi seviyorsanız bunu düzenli hale getirerek yorgunluk problemlerinizi aşabilir, güne daha dinç başlayabilirsiniz.

Çikolatanın içeriğindeki kakao oranı değiştikçe alınabilecek enerji miktarı da değişmektedir. Gün içerisinde yorgunluk problemi yaşayan, yorucu bir tempoya sahip kişilerin kakao oranı yüksek olan bitter çikolatalardan tüketmeleri tavsiye edilmektedir. Kakaonun lif açısından zengin olması, kan şekerinin hızlı yükselmesini engellemektedir. Bu da çikolataları diğer tatlılardan farklı kılmaktadır.

Kaliteli Çikolataların Farkını Görmek İçin Hazz’ı Tercih Edin!

Özel tarifleri uygularken kaliteli hammaddeler kullanan Hazz, seçkin koleksiyonları ile damaklarda enfes tatlar bırakan çikolataların üretimini gerçekleştirmektedir. Sektörün en başarılı ve dinamik ekip arkadaşlarının işbirlikleri, sektörde yaşanan gelişmelerin daha yakından takip edilip uygulanabilmesini sağlamaktadır. Belçika, İsviçre ve Fransalı ustaların danışmanlıkları Türk damak tadı ile harmanlanarak sofralarınıza renk katan kaliteli çikolataların üretimini gerçekleştirmektedir.

Özel günlerinizi damak tadınıza hitap eden kaliteli çikolata ve makaron gibi ürünler ile süslemek için Hazz’ı tercih edin!

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER