‘Kubbet’ül İslam Ahlat Buluşmaları’ etkinlikleri çerçevesinde Ahlat Belediyesi’nin davetiyle ilçeye gelen Mesut Uçakan, Ahlat Halk Eğitimi Merkezi’nde sinemaseverlerle bir araya geldi. Söyleşi öncesinde konuşan Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, Ahlat’ın tarihi ve kültürel mirasının sanat projeleriyle buluşturulmasının önemine dikkat çekerek, bu tür etkinliklerin ilçeye değer kattığını ifade etti.
Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez ise sinemanın yalnızca bir sanat dalı değil, aynı zamanda toplumsal hafızayı canlı tutan güçlü bir anlatım aracı olduğunu vurguladı. Gülmez, Mesut Uçakan’ın Türk sinemasında özgün bir çizgiye sahip olduğunu belirterek, Ahlat’ta hayata geçirilecek film projesinin kültürel açıdan önemli bir adım olacağını söyledi.
Film Ahlat’ta Çekilecek
Başkan Gülmez, Mesut Uçakan’ın yönetmenliğinde Ahlat’ta çekilmesi planlanan filmin, ilçenin tarihsel kimliğini ve kültürel dokusunu sinema aracılığıyla daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedeflediğini ifade etti. Projenin özellikle gençlere ilham vermeyi ve yerli sinema anlayışına katkı sunmayı amaçladığı belirtildi.
Söyleşi, yapımcı Cem Çatpınar’ın moderatörlüğünde devam ederken, Mesut Uçakan sinema yolculuğu, dijitalleşme süreci ve Türkiye’de sinemanın geleceğine dair değerlendirmelerde bulundu. Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Uçakan, Ahlat’ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Programın sonunda Kaymakam Batuhan Bingöl ve Belediye Başkanı Yavuz Gülmez, Mesut Uçakan’a Ahlat bastonu takdim etti. Etkinlik, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.




