Tevgera Jinên Azad (TJA), Rojin Kabaiş ve şüpheli şekilde yaşamını yitiren kadınlar için Van’da yürüyüş düzenledi. “Cezasızlığa karşı şimdi kadın zamanı” şiarıyla gerçekleştirilen yürüyüşte kadınlar, Van AVM önünde bir araya gelerek Kent Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

Vanspor’un Antalyaspor karşısındaki ilk 11’i belli oldu
Vanspor’un Antalyaspor karşısındaki ilk 11’i belli oldu
İçeriği Görüntüle

Saat 19.00’da başlayan yürüyüşe, yerine kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Eşbaşkanı Gönül Uzunay, DEM Parti Van İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt, Barış Anneleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

E24E159C 8Ef9 47Dc A1E5 A057395A09F4

Rojin Kabaiş ve şüpheli kadın ölümlerine dikkat çekildi

Yürüyüş boyunca kadınlar, Rojin Kabaiş’in ölümü ile şüpheli kadın ölümlerine dikkat çekerek etkin soruşturma yürütülmesi çağrısında bulundu. Eylemde kadın cinayetlerinin ve şüpheli ölümlerin tüm yönleriyle araştırılması talep edildi.

“Cezasızlığa son verilsin” talebi

TJA tarafından düzenlenen eylemde, kadın cinayetleri ve şüpheli kadın ölümlerinde faillerin açığa çıkarılması, etkin soruşturma yürütülmesi ve cezasızlık politikalarına son verilmesi istendi.

Van AVM önünde başlayan yürüyüş, kadınların sloganları eşliğinde Kent Meydanı’na doğru devam ediyor.

Muhabir: YASEMİN DİKİCİ