Van’da kent ile Van Gölü kıyısını buluşturması ve sahil boyunca yürüyüş, bisiklet ve rekreasyon alanları oluşturması amacıyla sürdürülen Sahil Yolu Projesi’nde çalışmalar devam ederken, yol üzerindeki kamelyaların bulunduğu alandan dikkat çeken görüntüler geldi. İhbar hattımıza ulaşan görüntü ve bilgilere göre, bir çoban koyun sürüsüyle birlikte bölgeye çadır kurarak burada konaklıyor. Yurttaşlar, alanın uzun süreli kullanıldığını ve çevrede koku oluştuğunu belirterek durumdan şikâyetçi.

"Kamelyaların yanında koyun sürüsü var"
İhbar hattımıza gönderilen görüntülerde, sahil yolundaki kamelyaların bulunduğu alanda çok sayıda koyunun otlatıldığı görülüyor. Görüntüyü gönderen yurttaşın anlatımına göre, çoban sürüsünü bölgeye düzenli olarak getiriyor.
Yurttaş, çadırın da bölgede kurulu olduğunu ve çobanın burayı yalnızca kısa süreli konaklama amacıyla değil, adeta yaşam alanı gibi kullandığını öne sürdü.

"Sulama hortumu yalak olarak kullanılıyor"
Yurttaşın aktardığına göre, belediyenin çevre sulamasında kullandığı hortumlardan biri sürünün su ihtiyacını karşılamak amacıyla kullanılıyor. Hortumun ucunun koyunların su içebilmesi için yalak şeklinde kullanıldığı iddia edildi.

“Koku nedeniyle oturamıyoruz”
Bölgede bulunan bazı yurttaşlar ise koyunların kamelyaların çevresinde tutulmasından ve çadırın uzun süreli kullanılmasından rahatsız olduklarını belirtti. İhbar hattımıza ulaşan şikâyetlerde özellikle hayvan dışkılarından kaynaklandığı öne sürülen kokuya dikkat çekilirken, kamelyaların bulunduğu alanın dinlenmek isteyen yurttaşlar tarafından kullanımının zorlaştığı ifade edildi.Yurttaşlar, sahil yolundaki ortak kullanım alanlarının amacı dışında kullanılmaması ve bölgede gerekli denetimlerin yapılması çağrısında bulundu.



