Whatsapp Image 2025 12 30 At 11.21.27

Van’da günlerdir devam eden yağışların ardından dün gece etkili olan kar, kent merkezinde yaşamı zorlaştırdı. Belediye ekipleri dün, gece saatlerine kadar Cumhuriyet Caddesi’nde kar temizleme çalışmaları yürütürken, kentin yoğun kullanılan birçok noktasının ise göz ardı edildiği görüldü.
Özellikle Cumhuriyet Caddesinin ara sokaklarında herhangi bir temizlik çalışmasının yapılmaması dikkat çekti.

Van ve İlçelerinde 21 Temmuz Nöbetçi Eczaneler Belli Oldu! İ
Van ve İlçelerinde 21 Temmuz Nöbetçi Eczaneler Belli Oldu! İ
İçeriği Görüntüle

Karla kaplı ve buzlanan yollarda araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, yayalar da kaygan zemin nedeniyle sık sık düşme tehlikesi yaşadı. Sürücülerin düşük hızda ilerlemek zorunda kaldığı bölgelerde trafik zaman zaman durma noktasına geldi.

Whatsapp Image 2025 12 30 At 11.21.27 (1)


Vatandaşlar, temizlik çalışmalarının yalnızca en görünür ve en çok tepki alabilecek ana caddelerle sınırlı tutulmasına tepki gösterdi. Çarşı ve ara sokakların da yoğun kullanıldığını hatırlatan yurttaşlar, özellikle esnaf ve yaşlıların bu durumdan olumsuz etkilendiğini dile getirdi.


Kent merkezinde karla mücadele çalışmalarının bütüncül bir planlama ile yürütülmesi gerektiğini belirten yurttaşlar, sadece vitrin caddelerinin değil, günlük yaşamın aktığı tüm sokakların güvenli hale getirilmesini istiyor.

Muhabir: BUŞRA TEKİN