Van İpekyolu İlçesinde bulunan Feqiye Teyran Parkı’nda emekli bir yurttaş, hayat pahalılığına ve yöneticilere sitem etti. Mehmet Sait Aydın isimli yurttaş, parkta oturduğu sırada yüksek sesle geçim sıkıntısını dile getirirken, çevresindekiler de sessizce dinledi.
Van’ın merkezinde bulunan Feqiye Teyran Parkı, genellikle emeklilerin soluklandığı, gün boyu sohbet ettiği bir alan. Ancak bugünlerde bu sohbetlerin konusu çoğunlukla hayat pahalılığı. Parkta oturan Mehmet Sait Aydın da o an, sitem dolu bir ses tonuyla ayağa kalkıp, etrafındakilere seslendi.
“Tek aldığımız ücret 20 bin TL ona da göz dikiyorlar, asgari ücret de 20 bin TL, ev kirası da o fiyata, bunlarda vicdan yok! Allah korkusu yok! Bu şekilde nasıl geçineceğiz?” diyerek sitemde bulunan Aydın, yaşadığı ekonomik sıkıntıyı dile getirip, yönetim tarafından kendi hallerine bırakılmanın üzüntüsünü yaşıyor.
“Ey Şimşek, Ey Yılmaz Sizin Vicdanınız Yok Mu?
Mehmet Sait Aydın, “22 bin 102’ye kim geçinebilir? ey Şimşek, ey Yılmaz, Allahı tanımıyorsunuz! Beni bu sözlerimden dolayı ters kelepçe yaparlar biliyorum. Ama ben Allahtan başkasından korkmam!” diyerek artan fiyatlardan ve yetersiz gelirden yakınan Aydın, “En kötü yerde kahvaltı yapsan bile yüksek para ödüyorsun. Kimse bizim için hiçbir şey yapmıyor” sözleriyle tepkisini sürdürdü.
“Burada ona oy verecek 100 kişi bile yok!”
Konuşması sırasında yerel yöneticilere ve milletvekillerine de seslenen Aydın, “Buradaki vekiller halkın arasına karışmıyor. Türkmenoğlu’nu burada kim tanıyor, AK parti sayesinde vekil oldu, yoksa burada ona oy verecek 100 kişi bile yok! Bir gün gelip derdimizi dinledi mi?” dedi.
“Vali bizim için ne yapıyor?”
Van’daki şehir düzenlemelerini de eleştiren Aydın, “Her gün bir yeri kaldırıyorlar, otopark yapacağız diyorlar ama hiçbir iş tamamlanmıyor. Her yeri betona çevirdiler, Vali bizim için ne yapıyor? halkla ilgilenmiyorlar” dedi.





