Van Büyükşehir Belediyesi tarafından İpekyolu Caddesi’ne alternatif olarak inşa edilen ve Çevre Yolu’na bağlantı sağlayan Elmalık Yolu’nda çökme meydana geldi. Yaklaşık 8 ay önce ulaşıma açılan yoldaki hasar, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Sosyal Medyada Tepki Yağdı
Yoldaki çökme görüntülerinin sosyal medyada paylaşılmasının ardından çok sayıda vatandaş duruma tepki gösterdi. Yolun kısa süre önce hizmete açıldığına dikkat çeken yurttaşlar, yaşanan çökmenin nedeninin açıklanmasını istedi.

"Hangi Firmaya İhale Edildi?"
Vatandaşlar yaptıkları paylaşımlarda, "Yapımının üzerinden bir yıl bile geçmemesine rağmen Elmalık Yolu onlarca noktada neden çöktü? Hangi firmaya, ne kadar bedelle ihale edildi? Sorumlular hakkında bir işlem başlatıldı mı?" sorularını yönelterek yetkililerden kamuoyunu bilgilendirmelerini talep etti.
Gözler Belediyeye Çevrildi
Kentte ulaşım açısından önemli güzergâhlardan biri olarak gösterilen Elmalık Yolu'nda yaşanan çökmenin ardından gözler Van Büyükşehir Belediyesi'ne çevrildi. Vatandaşlar, yolun teknik durumu, hasarın nedeni ve yapılacak çalışmalarla ilgili resmi açıklama bekliyor.




