Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, 3 Kasım 2026 tarihli Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) sevklerini açıkladı. Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig'de oynanan karşılaşmaların ardından çok sayıda kulüp, futbolcu ve teknik ekip görevlisi disipline gönderildi.

Açıklanan listede Amedspor, Ağrı 1970 Spor, Bitlis 1916, Erzincan FK ve Mazıdağı Fosfat Spor yer alırken Erzurumspor'un iki teknik ekip görevlisi de disipline sevk edildi.

Amedspor ve futbolcusu PFDK'ya sevk edildi

Trendyol Süper Lig'de 1 Kasım 2026 tarihinde oynanan Amedspor-Eyüpspor karşılaşmasının ardından Amedspor hakkında iki ayrı gerekçeyle disiplin sevki yapıldı.

Yeşil-kırmızılı kulüp, müsabakada yaşanan "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi, "merdiven boşluklarının boş bırakılmaması" nedeniyle ise 49. maddesi uyarınca PFDK'ya sevk edildi.

Amedspor futbolcusu Samuel Leo Beat Ballet de aynı karşılaşmadaki "kural dışı hareketi" ve "sportmenliğe aykırı hareketi" gerekçeleriyle 2 Kasım tarihinden itibaren tedbirli olarak disipline gönderildi.

Ağrı 1970 Spor'a üç ayrı disiplin sevki

Nesine 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Ağrı 1970 Spor, 1 Kasım'da oynanan Osmaniyespor karşılaşmasının ardından üç ayrı gerekçeyle PFDK'ya sevk edildi.

Sarı-siyahlı kulüp hakkında saha olayları, talimatlara aykırı hareket ve karşılaşmada beş futbolcusunun sarı, bir futbolcusunun kırmızı kart görmesi nedeniyle takım hâlinde sportmenliğe aykırı hareket gerekçeleriyle işlem başlatıldı.

Kulübün idarecisi Yusuf Kalkan hakaret, masörü Abdurrahman Efe sportmenliğe aykırı hareket, tedbire uymama ve hakaret, görevlisi Erkan Balkis ise talimatlara aykırı hareket, hakaret ve saldırı gerekçeleriyle tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildi.

Bitlis 1916'ya üç ayrı gerekçeyle sevk

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü de 1 Kasım'da oynanan Erciyes 38 FK karşılaşmasının ardından disipline gönderildi.

Amedspor ilk yarıda fırtına gibi esti: Eyüpspor karşısında 3-0
Amedspor ilk yarıda fırtına gibi esti: Eyüpspor karşısında 3-0
İçeriği Görüntüle

Bitlis temsilcisi, çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve Yayın Talimatı'na aykırı hareket gerekçeleriyle PFDK'ya sevk edildi.

Kulüp görevlisi İsmail Buhan hakkında da Akreditasyon Talimatı'na aykırı hareket gerekçesiyle tedbirsiz sevk kararı verildi.

Erzurumspor'da iki teknik ekip görevlisi disipline gönderildi

Trendyol Süper Lig'de Erzurumspor FK ile Çorum FK arasında 31 Ekim'de oynanan karşılaşmanın ardından Erzurumspor Teknik Sorumlusu Serkan Özbalta ve antrenör Ziya Akçeken, hakaret gerekçesiyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildi.

Erzincan, Mazıdağı ve Kahramanmaraş temsilcileri de listede

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Erzincan FK, 52 Orduspor FK karşılaşmasındaki çirkin ve kötü tezahürat gerekçesiyle disipline sevk edildi.

Nesine 3. Lig 3. Grup temsilcisi Eti Gübre Mazıdağı Fosfat Spor ise Silifkespor karşılaşmasında altı futbolcusunun sarı kart görmesi nedeniyle takım hâlinde sportmenliğe aykırı hareket gerekçesiyle PFDK'ya gönderildi.

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup'ta yer alan Kahramanmaraş İstiklal Spor da İnegölspor karşılaşmasındaki çirkin ve kötü tezahürat gerekçesiyle disiplin listesine girdi.

TFF Hukuk Müşavirliğinin açıkladığı sevkler, henüz kesinleşmiş disiplin cezaları anlamına gelmiyor. Kulüp ve görevliler hakkındaki nihai kararlar, PFDK tarafından yapılacak değerlendirmelerin ardından açıklanacak.

Kaynak: Haber merkezi