Milletvekili Uçar, Van Şehir Stadyumu’nun yıllar önce yıkılıp yeniden yapılacağı yönünde açıklamalar yapıldığını hatırlatarak, aradan 14 yıl geçmesine rağmen somut bir adım atılmadığını vurguladı.

Uçar, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Daha önce Van Şehir Stadyumu’nun yıkılarak yeniden yapılacağı söylendi. Ancak aradan 14 yıl geçmesine rağmen Vanspor’un stadyum sorunu hâlâ çözülmedi. Van halkı adına soruyorum: Van Şehir Stadyumu ne zaman yenilenecek? Bu konuda bakanlığınızın yürüttüğü bir çalışma var mı?”

I M G 9294

Altyapı Takımları Zor Durumda

Zülküf Uçar, Van’daki spor altyapısının yaşadığı sorunları da gündeme taşıdı. Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bazı spor komplekslerinin Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine devredilmesiyle halkın kullanımına kapatıldığını belirten Uçar, bu durumun özellikle altyapı takımlarını olumsuz etkilediğini ifade etti.

Ayrıca Devlet Su İşleri (DSİ) binasının yıkılarak yerine Valilik binası yapılması sonrasında, maddi imkânsızlıklar içinde bulunan birçok kurum takımının liglerden çekilmek zorunda kaldığını hatırlattı.

Uçar, Bakanlığa şu soruları yöneltti:

Van Halkı Yanıt Bekliyor

Vanspor taraftarları ve spor camiası, yıllardır modern bir stadyum ve erişilebilir spor alanları bekliyor. Meclis’e taşınan bu soruların ardından gözler şimdi Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gelecek yanıta çevrildi.

Van’da sporun gelişmesi ve gençlerin desteklenmesi için atılacak adımlar, kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

Muhabir: BELKIS YAYLA