VASKİ'ye beddua üzerine beddua…

Van'da özellikle son zamanlarda en büyük şikâyet alan kurumların başında Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) geliyor. Kentin birçok bölgesinde su kesintileri yaşanırken, vatandaşlara gelen faturalar, vatandaşların sinir kat sayılarını arttırıyor.

VASKİ'ye beddua üzerine beddua…

Van'da birçok kişi son zamanlarda gelen fahiş su faturaları yüzünden VASKİ'ye ateş püskürüyor. Geçtiğimiz yıl; aylık 30-40-50 TL su faturası ödeyen vatandaşlar, son zamanlarda bir ayda kendilerine kesilen 550 TL su faturasının şokunu yaşıyor.

Gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar VASKİ yetkililerinin bu sorunun çözümü noktasında duyarsız olduğunu; eleştirilerin ve onca haykırışın kulak arkası edildiğini ifade ediyor.

TOKİ konutlarında oturan yaşlı iki vatandaşa gelen su faturasının 550 TL olduğunu söyleyen bir vatandaş, "Allah aşkına anne ve babamız bir evde aylık 550 TL su nasıl kullanır. Kesilen faturalar doğru mu, değil mi belli değil. Şikâyetler kulak ardı ediliyor. Aynı evin önceki aylarda ödediği su fatura miktarları 100-200 TL. Bir önceki ay 320 TL ödenmiş. Ama her ne olduysa son ay gelen fatura miktarı 550 TL. Bu nasıl bir zam? Bu nasıl bir fatura? İsyan etmemek elde değil. Devletin adli organlarını; vatandaşın cebine göz diken kurum yetkililerini sorgulamaya davet ediyoruz. Borçlandırılan, batırılan kurumları, vatandaşlardan koparılacak paralarla ayağa kaldırma anlayışı olduğunu düşünüyoruz. Bu soygunun son bulmasını istiyoruz. Allah aşkına aynı eve son ay gelen elektrik faturası 270 TL. Doğalgaz faturası ise 190 TL. Peki, bu nasıl bir çelişki. Önceki yıllarda gelen elektrik parası su parasının üç-beş katı fazla olurdu. Bu sorunun bir an önce çözülmesini arzuluyoruz" diye dert yandı.

Vatandaşların birçoğunun benzer şikâyetlerinin olduğu belirtilerek, devlet yetkililerinden yardım istediği ifade ediliyor.

VAN BÖLGE GAZETESİ: BİŞAR ULUTAŞ

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2023, 15:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sakın yanlışlık olmasın.
Sakın yanlışlık olmasın. - 10 ay Önce

Kaçakların, sayaçsızların, su kayıplarının cezasını dürüst vatandaşlar ödememeli. Fahiş zam, sayaç tüketim şişirmeleri, haksızlık olmasın

SIRADAKİ HABER